FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Τύπου Acropolis Jet Raid 2024: «Στόχος να γίνει θεσμός»

Ημερομηνία: 31-05-2024 | Συντάκτης:
Οι κ.κ. Κράλλης, Βαρνακιώτης, Παπαδάκος, Μπρούνο Κάζα και Χουζούρης, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Οι δηλώσεις των διοργανωτών και του αλυτάρχη του αγώνα ενόψει της έναρξης του μεγάλου παγκόσμιου event την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουνίου

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Η ώρα για το μεγάλο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, το «Acropolis Jet Raid 2024» στην Κουρούτα, πλησιάζει. Από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως το Σάββατο 8 Ιουνίου η καρδιά του παγκόσμιου θαλάσσιου μηχανοκίνητου αθλητισμού χτυπά στην Κουρούτα, όπου είναι το κέντρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος jet ski.

Oι διοργανωτές του «Acropolis Jet Raid 2024» και ο Ουρουγουανός αλυτάρχης του αγώνα, Μπρούζο Κάζα, παραχώρησαν χθες το μεσημέρι  συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ανδρέα Παπαδάκου στην Αμαλιάδα, ο οποίος Ανδρέας Παπαδάκος είναι αυτός που έφερε αυτή τη σπουδαία παγκόσμια διοργάνωση στην Αμαλιάδα και την Κουρούτα.

Ο Ανδρέας Παπαδάκος πήρε πρώτος το λόγο και είπε: «Ανέλαβα καιρό τώρα την πρωτοβουλία μέσω φίλων να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski στην Κουρούτα. Ως επικεφαλής θέλω να ευχαριστήσω όλη την παρέα που όσο έλειπα στο εξωτερικό έκαναν όλες αυτές τις εργασίες που χρειάζονται για την διοργάνωση, τον Ανδρέα Βαρνακιώτη, τον Γιάννη Τραγουστή, τον Άκη Χουζούρη, τον Νώντα Κουτρουμπή, τον Σάκη Σεϊντή, τον Αυγερινό Παναγιωτόπουλο την Αγνή Μπαλή, τον Απόστολο Λιώση και τον Γιώργο Κράλλη, που ως Αντιδήμαρχος αθλητισμού έβαλε και αυτός το λιθαράκι του κι έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει το ταξίδι αυτό. Να ευχαριστήσω και 2-3 μεγάλους χορηγούς, την «Egnil Olympia feta» του φίλου Γιάννη Λιανάκη, το Euronics Mega Παρράς του Κώστα Παρρά, τον Νικολόπουλο Farm, τον Θλιβερό, που και αυτοί συμμετείχαν οικονομικά και τους ευχαριστούμε πολύ. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά απ’ όλους και από το δήμο που καθάρισε την πλατεία και το χώρο και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος». 

Ο Ανδρέας Βαρνακιώτης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, ανέφερε: «Ένα μακρύ ταξίδι εδώ και 6 μήνες φτάνει στον προορισμό του. Ευελπιστούμε ο αγώνας να είναι επιτυχής. Όλο αυτό το 6ήμερο θα υπάρχουν καθημερινά πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θέλουμε ο Δήμος Ήλιδας να κάνει θεσμό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Jet Raid στην Κουρούτα. Γιατί μπορούμε, έχουμε τις υποδομές να το φιλοξενήσουμε και να το φιλοξενούμε για πάντα. Είναι στο χέρι μας και στο χέρι του αλυτάρχη του αγώνα, Μπρούνο Κάζα, για να το πετύχουμε και να προχωρήσουμε. Η ανταπόδοση των κόπων μας θα έχει παγκόσμιο αντίχτυπο στην πόλη, στο νομό και στη χώρα μας γενικότερα. Είμαι σίγουρος πως θα πάνε όλα καλά».

Μπρούνο Κάζα: «Σπουδαίο θέαμα με πολλή αδρεναλίνη πάνω στο νερό»

Ο αλυτάρχης του αγώνα, Μπρούνο Κάζα, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για τη δουλειά που έχει γίνει. Θέλει πάντα σκληρή δουλειά αυτός ο αγώνας, όπου κι αν γίνεται. Θέλω να προσκαλέσω όλους να βρεθούν στην Κουρούτα, έχει ελεύθερη είσοδο για όλους, ώστε να δουν ένα σπουδαίο θέαμα με ιδιαίτερες ικανότητες και πολλή αδρεναλίνη πάνω στο νερό. Ο καιρός θα είναι καλός, δεν θα έχει πολύ αέρα και καλώ όλους να έρθουν στην όμορφη Κουρούτα. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ και ελπίζω πως δεν θα είναι η τελευταία. Η περιοχή είναι καταπληκτική όπως και οι εγκαταστάσεις και όλοι οι αθλητές πιστεύω πως θα απολαύσουν την διοργάνωση. Ας δουλέψουμε όλοι για έναν πολύ καλό αγώνα».

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Γιώργος Κράλλης, είπε από την πλευρά του: «Να ευχαριστήσουμε τον Μπρούνο και όλους τους οδηγούς που καταφθάνουν στην περιοχή μας. Τους καλωσορίζουμε στην Κουρούτα μας. Αυτός ο παγκόσμιος αγώνας σίγουρα θα αφήσει το στίγμα του στην περιοχή και πανελλαδικά. Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να έχουμε έναν άρτιο αγώνα όλες τις μέρες. Θεωρούμε ότι θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό το event είναι πολύ δυνατή και οι συνεργασίες είναι αυτό που αναζητάμε ως δήμος, ώστε να γίνει το καλύτερο για την πόλη μας, το δήμο μας και τον τόπο μας. Θέλουμε όλους τους πολίτες του νομού και της Περιφέρειας να παρακολουθήσουν αυτό το μοναδικό θέαμα. Είναι ένας αγώνας ιδιαίτερος που δεν έχουμε ξαναδεί και βάζουμε φέτος τις βάσεις για να κάνουμε τον αγώνα πολλά πολλά χρόνια ακόμα».

Ο Κώστας Παρράς είχε πάρει μέρος στον ίδιο αγώνα το 2018.

Κ. Παρράς: «Πολύ δύσκολος και σκληρός αγώνας»

Ο Αμαλιαδίτης Κώστας Παρράς είναι πρώην αθλητής του jet ski, είχε πάρει μέρος στον ίδιο αγώνα το 2018 και ανέφερε για την διοργάνωση κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου του «Acropolis Jet Raid 2024»: «Είχα πάρει μέρος στο Acropolis Jet Raid το 2018 και πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός. Είναι σαν το Ράλλυ Ακρόπολις, πάρα πολύ δύσκολος και σκληρός αγώνας κι έχει πάρα πολύ θέαμα. Και ειδικά φέτος στην Κουρούτα όπου θα υπάρχει και πίστα, καλώ όλο τον κόσμο να δει από κοντά αυτό το μοναδικό θέαμα. Είναι ένας πολύ σκληρός αγώνας με 1200χλμ. μέσα στη θάλασσα με ό,τι καιρό κι αν έχει και το θέαμα με την πίστα στην Κουρούτα θα είναι κάτι εκπληκτικό. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όσους ασχολήθηκαν για να γίνει αυτή η διοργάνωση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος