FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Τύπου 42ου Ολυμπιακού Ράλλυ: «Αγώνας-θεσμός που διαφημίζει τον τόπο μας-Πολύ αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας»

Ημερομηνία: 11-11-2021 | Συντάκτης:

Με ρεκόρ συμμετοχών (43) εν μέσω πανδημίας, καθώς και υπό την παρουσία σπουδαίων ονομάτων- πρωταθλητών ανοίγει το Σάββατο 13 Νοεμβρίου η αυλαία του 42ου Ολυμπιακού Ράλλυ από την κεντρική πλατεία του Πύργου στις 8μ.μ., όπου θα γίνει η παρουσίαση και η εκκίνηση των πληρωμάτων. Ο τερματισμός θα γίνει το απόγευμα της επόμενης ημέρας (Κυριακή 14/11) στις 4μ.μ. στην πλατεία του Πύργου και στις 6μ.μ. η απονομή βραβείων στην ράμπα της εκκίνησης. Για τον τόσο σημαντικό αθλητικό θεσμό που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων θεατών και επισκεπτών έδωσαν από κοινού σήμερα συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Ολυμπιακών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων Αρχαίας Ολυμπίας, Χάρης Σπηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Α.Ο.Λ.Α.Π., Μιχάλης Αποστολόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Πύργου Μαρίνος Αχτύπης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε-λόγω απουσίας του- ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος. Το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ θα διεξαχθεί στις 13-14 Νοεμβρίου, από το αθλητικό Σωματείο, Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πύργου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με την θεσμική υποστήριξη της ΔΗΚΕ Πύργου, του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου καθώς και την οικονομική ενίσχυση 110 χορηγών.

Π. Αντωνακόπουλος: «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μεγάλη συνιστώσα του αθλητικού γίγνεσθαι της χώρας»

«Το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ ξεκινά και πάλι, δίνοντας την δυνατότητα στους συμπολίτες να απολαύσουν μοναδικές στιγμές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι μια εκδήλωση θεσμός στην περιοχή και εμβληματική είναι η παρουσία της «ψυχής» αυτής της διοργάνωσης, του Μιχάλη Αποστολόπουλου. Εμείς ως Δήμος Πύργου και οι Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΠΕΔ στηρίζουμε έμπρακτα αυτή την προσπάθεια γιατί δίνει την δυνατότητα την ευκαιρία σε πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα μαζί με τα πληρώματα να επισκεφτούν την περιοχή μας, να διαφημιστεί ο τόπος μας και βεβαίως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι μια μεγάλη συνιστώσα του αθλητικού γίγνεσθαι στη χώρα μας. Και εδώ στην Ηλεία όπου ξεκίνησε ο αθλητισμός και το Ολυμπιακό ιδεώδες, ταιριάζουν τέτοιου είδους αγωνιστικές εκδηλώσεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Επιπλέον συνεχάρη τον Πρόεδρο της Α.Ο.Λ.Α.Π. και όλους τους διοργανωτές και κάλεσε τους πολίτες, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα ασφαλείας, να παρακολουθήσουν το Ολυμπιακό Ράλλυ.

Χ. Σπηλιόπουλος: «Έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου»

Για την διοργάνωση και την αθλητική αξία του Ολυμπιακού Ράλλυ μίλησε και ο Αντιδήμαρχος, Αρχαίας Ολυμπίας Χάρης Σπηλιόπουλος αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένας θεσμός που έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις των πολυάριθμων φίλων αυτού του σπορ. Η Ολυμπία δεν δίνει μόνο το όνομα στο Ράλλυ αλλά και ειδικές διαδρομές απαράμιλλης ομορφιάς όπου δυστυχώς φέτος η περιοχή «λαβώθηκε». Οι δύο ειδικές διαδρομές όμως του Λάλα και της Φολόης έχουν μείνει ατόφιες σε ομορφιά. Θεωρώ ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός τα τελευταία χρόνια έχει πάρει άλλη διάσταση, κάτι που διαπιστώθηκε και στο Ράλλυ Ακρόπολις. Θεωρώ ότι σε συνεργασία όλων των φορέων είμαστε σε θέση να προτείνουμε στην πολιτεία να αγκαλιάσει αυτόν τον τόπο, γιατί έχει σηματοδοτήσει το Ολυμπιακό Ράλλυ, ώστε να έρθει εδώ μια ειδική διαδρομή και του Ράλλυ Ακρόπολις».

Γ. Αργυρόπουλος «Η Α.Ο.Λ.Α.Π. φροντίζει να γίνεται καλύτερο»

Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: «Το Ολυμπιακό Ράλλυ έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα και τα πιο αναγνωρισμένα ράλλυ στη χώρα μας. Και αυτό οφείλεται στον πρόεδρο της ΑΟΛΑΠ, Μιχάλη Αποστολόπουλο και τα μέλη του ΔΣ που κάθε χρόνο φροντίζουν να γίνεται καλύτερο. Το Ολυμπιακό Ράλλυ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο των καλύτερων οδηγών της χώρας μας αλλά και χιλιάδων επισκεπτών. Είναι εύλογο λοιπόν η ΠΕΔ να συνδράμει στην καλύτερη διοργάνωση. Το θέμα τέθηκε από κοινού με τον συνάδελφο Πέτρο Γιαννακόπουλο και με ομόφωνη απόφαση η ΠΕΔ είναι συνδιοργανώτρια στον αγώνα. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία, υγιή ανταγωνισμό και να μην υπάρξουν ατυχήματα».

Μ. Αχτύπης: «Να τηρηθούν τα μέτρα για τον covid»

Για τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας Πύργου στην ομαλότερη διεξαγωγής της έναρξης μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μαρίνος Αχτύπης τονίζοντας: «Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Πύργου θα βρίσκεται σύσσωμη στην πλατεία ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον covid για την ασφάλεια όλων. Είναι ένας θεσμός με πρωτεργάτη τον Μιχάλη Αποστολόπουλο και τον συγχαίρουμε που έχει καταφέρει να φτάσει το Ολυμπιακό Ράλλυ τόσο ψηλά».

Μ.Αποστολόπουλος: «Τεράστια τα μέτρα ασφαλείας»

Την ενημέρωση για το 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ «έκλεισε» ο Πρόεδρος της Α.Ο.Λ.Α.Π., Μιχάλης Αποστολόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε με τα πιο θερμά λόγια όλους τους συνδιοργανωτές και τα μέλη της λέσχης για την υλοποίηση του θεσμού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. «Έχουν ληφθεί τεράστια μέτρα ασφαλείας. Λόγω των ατυχημάτων που έχουν γίνει στους τελευταίους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και λόγω της επικινδυνότητας του αθλήματος, τόσο οι αθλητές όσο και οι θεατές πρέπει να συμμετέχουν εν γνώσει τους για να το παρακολουθήσουν, και να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες ασφαλείας. Επειδή τα μέτρα είναι αυστηρά, αν οι πολίτες δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες θα διακοπούν οι ειδικές διαδρομές όπως έγινε και στο Ράλλυ Ακρόπολης. Έχουμε προβλέψει ένα ενισχυμένο πρόγραμμα προστασίας με 4 ασθενοφόρα, 5 γιατρούς, 3 πυροσβεστικά οχήματα, 6 πλοηγά αυτοκίνητα, 90 κριτές και 40 επιπλέον εμπλεκόμενους σε θέματα ασφαλείας. Θέλουμε έναν ασφαλή αγώνα και ο κόσμος να τον απολαύσει».

Χαιρετισμός από τον Δ. Νικολακόπουλο

Χαιρετισμό απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Εθελοντισμού Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος- ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίαζε- όπου μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, να μπορούμε να φιλοξενούμε στο τόπο μας δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό και παράγουν πολιτισμό. Σε έναν τόπο που έχει έμπρακτα αποδείξει πως αγαπά και σέβεται τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και που σ’ αυτόν δραστηριοποιείται μια από τις πιο γνωστές και ενεργές λέσχες σε όλη την Ελλάδα, η Α.Ο.Λ.Α.Π.. Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο πως αυτός ο αγώνας θεσμός πραγματοποιείται στο τόπο απ’ τον οποίο προέρχονται τα παγκόσμια ιδεώδη του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ