FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Δημάρχων ενάντια στην συγχώνευση των ΦοΔΣΑ της Δυτ. Ελλάδας

Ημερομηνία: 10-09-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

Σήμερα στην Αμαλιάδα με πρωτοβουλία Χρ. Χριστόδουλόπουλου

Συνεχίζει τις πρωτοβουλίες, ενάντια στην επιχειρούμενη συγχώνευση των τριών ΦοΔΣΑ της Δυτικής Ελλάδας σε έναν ενιαίο φορέα, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ηλείας και Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Σήμερα στη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου, στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας, παρουσία όλων των Δημάρχων του Νομού προκειμένου να εκφραστεί απ’ όλους η αντίθεση τους στην επιχειρούμενη συγχώνευση των τριών Φορέων Διαχείρισης που περιλαμβάνεται στο νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος έχει ήδη ζητήσει την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο το σώμα θα εκφράζει την πλήρη αντίθεσή στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο ενώ και το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, όπως και άλλων Δήμων της Ηλείας, έχουν ήδη εκδώσει ψηφίσματα.

Τα ψηφίσματα που εκδίδονται κοινοποιούνται στην κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους φορείς των τριών νομών της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Δήμος Ήλιδας και ο ΦοΔΣΑ Ηλείας συμμετείχαν με τις προτάσεις και θέσεις τους, οι οποίες υπερψηφίστηκαν στις συνεδριάσεις των δύο φορέων και στην ηλεκτρονική διαβούλευση του νομοσχεδίου που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσω των ψηφισμάτων οι φορείς του νομού εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στη συγχώνευση των ΦοΔΣΑ, δίχως πρώτα να έχει γίνει ουσιαστική διαβούλευση με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να έχουν ξεκαθαρίσει σημαντικές λεπτομέρειες για τη λειτουργία τους σε περιοχές όπως η Ηλεία, οι οποίες ήδη έχουν δημιουργήσει σύγχρονες Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων, όπως αυτή της Τριανταφυλλιάς. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot