FOLLOW US: facebook twitter

Συνέλευση και κινητοποιήσεις

Ημερομηνία: 23-09-2024 | Συντάκτης:

-Στα… κάγκελα οι εργαζόμενοι της ΝΜ Αμαλιάδας

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας λόγω της απόφασης του Υπουργείου Υγείας να μην το χαρακτηρίσει «άγονο Α’ κατηγορίας», καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για υποβάθμιση που θα οδηγήσει σταδιακά στην κατάργησή του ως νοσοκομείου.

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:  «Ο παραλογισμός έχει συνέχεια. Οργή, αγανάκτηση, ντροπή είναι τα συναισθήματα που νιώθουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αμαλιάδας αλλά και οι πολίτες του δήμου Ήλιδας και όχι μόνο.Αφορμή η απόφαση του υπουργείου Υγείας να χαρακτηρίσει άγονο τύπου Α’ το Νοσοκομείο Πύργου, εξαιρώντας το νοσοκομείο Αμαλιάδας και τα κέντρα υγείας τα οποία χαρακτήρισε τύπου β, γεγονός που φανερώνει ξεκάθαρα πως στόχος τους είναι το κλείσιμο. Φοβούνται να ξεστομίσουν αυτή τη λέξη. Είδαμε τους κυβερνητικούς βουλευτές να πανηγυρίζουν για αυτή την εξέλιξη, κοροϊδεύοντας κατάφατσα και ξεδιάντροπα εργαζόμενους και πολίτες, ειδικότερα συμπολίτης μας που τυγχάνει να είναι και υπουργός.

»Ντρέπεται και η ντροπή. Με ποια κριτήρια έγινε αυτός ο επαίσχυντος διαχωρισμός; Για όλους αυτού, το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας λειτουργεί ενιαία μόνο όταν λεηλατούν, υφαρπάζουν, μετακινούν μονόδρομα το πάσης φύσεως προσωπικό του νοσοκομείου μας.Όπως ξέρουν να προκηρύσσουν θέση νεφρολόγου στην Αμαλιάδα με σκοπό μετά την ορκωμοσία του «να πάρει φύλλο πορείας για τον Πύργο».

Σε περιπτώσεις σαν την παραπάνω, σκόπιμα διαχωρίζουν τις νοσηλευτικές μονάδες.Συνάδελφοι και συμπολίτες, μόνο ο αγώνας μας μπορεί να ανατρέψει τα σχέδιά τους.Τρανό παράδειγμα η Μεσσηνία και το Λασίθι, όπου μετά τις αντιδράσεις εργαζομένων και κοινωνίας, το υπουργείο σύρθηκε και αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις αποφάσεις του. Καλούμε για όλα αυτά και όχι μόνο τους συναδέλφους και τους φορείς του δήμου Ήλιδας σε γενική συνέλευση την Τετάρτη 2/10 και ώρα12:00 στο νοσοκομείο μας για ενημέρωση και οργάνωση κινητοποιήσεων», αναφέρει η ανακοίνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot