FOLLOW US: facebook twitter

Συνεκπαίδευση: Δύο σχολεία – Μία Αγκαλιά

Ημερομηνία: 04-04-2024 | Συντάκτης:

Του Κωνσταντίνου Αλατζά – Προϊσταμένου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου


Για μια ακόμη χρονιά το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κρεστένων και το Δημοτικό Σχολείο Κρεστένων συνεχίζουν μια όμορφη συνεργασία που τα οφέλη τους γίνονται όλο και περισσότερο εμφανή σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Από την περσινή χρονιά ξεκινήσαμε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης κατά το οποίο 2 μαθήτριες του μονοθέσιου Ειδικού Δημοτικού παρακολουθούσαν σε σταθερή, καθημερινή βάση μαθήματα στις τάξεις του γενικού σχολείου. Όλοι μαζί μαθητές και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια, στην οποία εκπαιδεύτηκαν όλοι μαζί, συμμετείχαν σε κοινές δράσεις, παιχνίδια και γιορτές, ενώ οργανώθηκε και κοινή εκδρομή στα Κρέστενα, τραγουδώντας τον ερχομό της άνοιξης με τα “χελιδονίσματα”.

Τη φετινή χρονιά, όχι μόνο συνεχίζεται το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης, αλλά αναπτύσσεται και εξελίσσεται ακόμη περισσότερο. Για το λόγο αυτό συμμετέχει άλλη μία μαθήτρια από το Ειδικό Δημοτικό στα μαθήματα του δημοτικού, ενώ έχουν ενταχθεί και οι τάξεις Γ’, Ε2” και ΣΤ’. Οι μαθητές μας εκπαιδεύονται από κοινού, ενημερώνονται συνεχώς μέσω διαφόρων δράσεων και ομιλιών, συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στην κοινή αυλή των σχολείων, βρίσκονται μαζί και αλληλεπιδρούν με χαρά στα διαλείμματα, ενώ πλέον οι σχολικές γιορτές που οργανώνονται είναι κοινές. Αυτό συνέβη στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου οι μαθητές του Ειδικού δημοτικού άνοιξαν με ένα μικρό θεατρικό δρώμενο, τη γιορτή της Ε’ τάξης, προϊδεάζοντας τους θεατές για το τί θα ακολουθήσει. Επιπλέον, στην πρόσφατη γιορτή της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές μας ήταν μαζί στη χορωδία αλλά και στο θεατρικό που αφορούσε ένα μικρό χρονικό της ελληνικής Επανάστασης. Το κοινό “σκετσάκι” εντυπωσίασε και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους.

Το πρόγραμμα όμως δεν έχει μείνει στη συνεκπαίδευση μόνο εντός της τάξης, αλλά δείχνει ότι επηρεάζει θετικά όλους. Πορευόμαστε πλέον, όλοι ως ένα σχολείο το οποίο πρεσβεύουν οι σχέσεις αγάπης, αλληλοβοήθειας, συμπαράστασης σε όλες τις δράσεις μας. Οι μαθητές και των δύο σχολείων αναζητούν τους συμμαθητές τους στα κοινά διαλείμματα, συζητάνε, παίζουν και αλληλεπιδρούν με κάθε τρόπο. Όταν οργανώνεται κάποια διαφορετική δράση (π.χ. κάποια ομιλία ή δραστηριότητες ζαχαροπλαστικής) και πάλι οι ίδιοι οι μαθητές επιζητούν να είμαστε όλοι μαζί. Για τον λόγο αυτό μπορούμε να υποστηρίξουμε με σιγουριά ότι τα σχολεία μας είναι πλέον μια αγκαλιά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot