FOLLOW US: facebook twitter

Συνέδριο για την ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 13-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Μπαννερ

Από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με εγχώριους και ευρωπαϊκούς φορείς – Βιώσιμη Ανάπτυξη – Περιβάλλον – Απασχόληση την περίοδο της οικονομικής κρίσης

tsironis

-Ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης θα ανοίξει τις εργασίες του Συνεδρίου

Το ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων σε συνεργασία με εγχώριους και ευρωπαϊκούς φορείς πραγματοποιεί το Συνέδριο με τίτλο “ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Βιώσιμη Ανάπτυξη – Περιβάλλον – Απασχόληση την περίοδο της οικονομικής κρίσης” στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, στο διάστημα μεταξύ 15 και 16 Ιουλίου 2016.  Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος θα συμμετέχει όλο το διήμερο.

Σκοπός του Συνεδρίου, όπως τονίζουν σε δελτίο τύπου οι διοργανωτές είναι αρχικά να ενημερώσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τις νέες προοπτικές της Αειφόρου Οικονομικής Ανάπτυξης καθώς και την σύνδεση της με τον τομέα της εργασιακής απασχόλησης.

«Μέσα από μια σειρά ομιλιών από Ακαδημαϊκούς, Θεωρητικούς και Επιστήμονες, φιλοδοξούμε να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Εγχώριων και Διεθνών Φορέων, Κοινωνίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ τους, έχοντας ως κοινό στόχο την υλοποίηση δράσεων, που θα επικεντρώνονται στην περαιτέρω ανέλιξη της Κυκλικής Οικονομίας.

Η κυκλική οικονομία συνδέεται άμεσα με τη βιώσιμη ανάπτυξη, το περιβάλλον και την απασχόληση ακόμα, παράλληλα μπορεί να γίνει καλύτερα κατανοητή παρατηρώντας  πώς λειτουργούν τα φυσικά βιοσυστήματα, όπου καθένα από τα στοιχεία τους εντάσσεται στο ευρύτερο σύνολο τους. Το ΚΕΑΝ με βασικό άξονα την Κυκλική Οικονομία και κεντρικούς πυλώνες τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Περιβάλλον και την Απασχόληση στην περίοδο της οικονομικής κρίσης επιχειρεί να ενώσει τον κύκλο της οικονομίας μέσα από μια σειρά ομιλιών, διαλέξεων και ανοιχτών συζητήσεων, που επεξεργάζονται και αναλύουν σε βάθος τις παραπάνω θεματικές και τα ζητήματα που προκύπτουν.

Η σημασία διεξαγωγής του εν λόγω Συνεδρίου έγκειται στην αναγκαιότητα να καταστήσουμε κατανοητό στους συμμετέχοντες αλλά και στην κοινωνία γενικότερα το γεγονός ότι οι όροι Κυκλική Οικονομία, Περιβάλλον, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Απασχόληση αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας, επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας και η σωστή αντιμετώπισή τους θα αποτελέσει ίσως μια ελπίδα για τις επόμενες γενιές. Με αυτόν τον τρόπο,  θα επιθυμούσαμε να  παροτρύνουμε τις παρούσες γενιές να καλύπτουν τις ανάγκες τους χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο και αμφισβήτηση τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να καλύπτουν τις δικές τους, καθώς οι φυσικοί πόροι ανήκουν σε όλους.

Στοχεύουμε στο να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός διάλογος, ώστε να συζητηθούν οι ευκαιρίες, τα εμπόδια και οι εμπειρίες σε σχέση με τους τομείς που προαναφέρθηκαν, καθώς επίσης και να προκύψουν μελλοντικές συνέργειες, για την περαιτέρω αξιοποίηση των γνώσεων που αποκομίστηκαν σε αυτό. Επιπλέον, επιθυμούμε να παρουσιαστούν στρατηγικές κατευθύνσεις πάνω στην Κυκλική Οικονομία, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Περιβάλλον και την Απασχόληση την περίοδο της οικονομικής κρίσης, όπως επίσης και επιτυχημένη πρακτική τους σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.»

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε με:
Δώρα Μένεγα, +30 694 8111889
Βασιλική Σουλάνη, +30 697 6954359

Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων
Πατρόκλου 57 ,  131 22 ΙΛΙΟΝ., Τηλ: 2102692880,  www.kean.gr

Χορηγός Επικοινωνίας: Εφημερίδα, «Υπαίθρος Χώρα»,  STAR Κεντρικής Ελλάδος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος