FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 05-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

sto-olympias

«Τα σκουπίδια και η μη έγκαιρη χρηματοδότηση είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος

Με θέματα σχετικά με τη δρομολόγηση έργων και δράσεων αντιπυρικής προστασίας, καθώς και επιμέρους θεμάτων που συνδέονται με την πρόληψη και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, συνεδρίασε στο Δημαρχείο της πόλης το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ Γιώργου Γεωργακόπουλου.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν, οι διοικητές και προϊστάμενοι των Πυροσβεστικών, Αστυνομικών Αρχών και Ενόπλων Δυνάμεων, οι προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων, καθώς και άλλων Φορέων σχετικών με αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν ο συντονισμός έργων και δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιπυρική περίοδο, όπως εκτέλεση έργων καθαρισμού της βλάστησης γύρω από περιοχές – οικισμούς που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας λόγω γειτνίασης με δασικές εκτάσεις, επαγρύπνηση τοπικών φορέων και ευαισθητοποίηση του κοινού, απαγόρευση ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων καθώς και έγκαιρη αποκατάσταση του υφιστάμενου οδικού δικτύου για αμεσότερη πρόσβαση και επέμβαση στις δασώδεις περιοχές σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς.

sto-olympias2

Όπως  ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος προβλέπεται ένα ακόμα  δύσκολο καλοκαίρι αφού όπως επισήμανε είμαστε ένας μικρός δήμος με μεγάλη έκταση.

«Ο δήμος διαθέτει άριστο εξοπλισμό,  και  αυτή την περίοδο  πραγματοποιείται συντήρηση όλων των οχημάτων που διαθέτει προκειμένου αυτά να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Επίσης  έχουμε προγραμματίσει να γίνει συγκέντρωση όλων των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου μας προκειμένου να  συγκροτηθούν ομάδες πυρασφάλειας και να ενημερωθούν για τις προβλεπόμενες και  αναγκαίες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν όποτε αυτό καταστεί απαραίτητο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στα δύο σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν που σχετίζονται με την μεγάλη συσσώρευση απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές του δήμου, λόγω του προβλήματος που υπάρχει και δεύτερον με την μη έγκαιρη επιχορήγηση από την Πολιτική Προστασία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος