FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ηλείας

Ημερομηνία: 17-09-2024 | Συντάκτης:

Προανήγγειλε κινητοποιήσεις

Τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ περί «γενναίας» αύξησης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, συζήτησε η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ηλείας, επισημαίνοντας πως οι αυξήσεις δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις μισθολογικές απώλειες (13ος-14ος μισθός, παγωμένη διετία 2016-2017 κ.α.) που έχουν υποστεί, πόσο μάλλον εάν συνυπολογιστεί η γενικευμένη ακρίβεια και προανήγγειλαν πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας επισήμαναν πως δεν ανέχονται άλλον τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τα αιτήματά τους, περιορίζοντας τις ζωές τους στους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τις δήθεν αντοχές της οικονομίας.

«Δεν πάει άλλο να παραπέμπουν χρόνια αιτήματά μας στις καλένδες της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης από την οποία υποτίθεται θα είμαστε όλοι κερδισμένοι. Δεν πάει άλλο να κάνουν ότι δεν ακούνε τις διαμαρτυρίες μας. Γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη και απαίτηση να οργανωθεί άμεσα ο αγώνας για πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας» τονίστηκε από τον πρόεδρος κ. Μπάμπη Καλαντζή.

Παράλληλα αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε συναντήσεις με τα σωματεία των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία του Πύργου και Αμαλιάδας και να συνεχίσει τις συναντήσεις με τους εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας. «Επίσης θα ξεκινήσουμε συναντήσεις με τα σωματεία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού. Σκοπός όλων αυτών των συναντήσεων είναι η ενημέρωση και η ανάδειξη των προβλημάτων στην Υγεία και στην Παιδεία στο Νομό μας.

Ακόμα, αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να αναδειχθεί το τεράστιο ζήτημα της παντελούς έλλειψης αντισεισμικού ελέγχου των δημοσίων κτιρίων του Νομού και τέλος η προετοιμασία και η συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot