FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός για την σταφίδα!

Ημερομηνία: 06-05-2022 | Συντάκτης:

Κραυγή αγωνίας από τους σταφιδοπαραγωγούς κατά των συναρμόδιων υπουργείων για τις καθυστερήσεις στην πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης

  • Έγγραφη διαμαρτυρία προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πύργου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου



Παρά τις ανακοινώσεις και τις τυμπανοκρουσίες… Γεωργαντά και Σκυλακάκη περί έκτακτης ενίσχυσης της κορινθιακής σταφίδας, ακόμα να… δουν το χρώμα του χρήματος χιλιάδες σταφιδοπαραγωγοί από την Ηλεία και όλη τη χώρα. Ένας ολόκληρος παραγωγικός κλάδος βρίσκεται στο πόδι και αγωνιά καθώς προχωρούν σε νέες καλλιέργειες σταφίδας χωρίς εχέγγυα και χωρίς καμία οικονομική στήριξη από την Πολιτεία και βεβαίως καταφέρεται εναντίων των συναρμόδιων υπουργείων για τις καθυστερήσεις. Η κοροϊδία λοιπόν με την σταφίδα συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και ακόμα και η συνδεδεμένη ενίσχυση που παρίμεναν και συνήθως άλλα χρόνια πληρωνόταν τον Απρίλιο, έχει φτάσει Μάιος και καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει.

Οι διαμαρτυρίες είναι συνεχείς εδώ και μήνες από τους Ηλείους σταφιδοπαραγωγούς, ενώ μόλις χθες ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου, προχώρησε στην δημοσιοποίηση έγγραφης διαμαρτυρίας για το θέμα της σταφίδας, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που υπογράφει ο πρόεδρος του Α.Σ Πύργου Μιχάλης Πλαστουργός αναφέροντας τα εξής:

«Διαμαρτυρόμαστε ΕΝΤΟΝΑ ( μετά από έκκληση των σταφιδοπαραγωγών ) για την μη καταβολή της συνδεδεμένης της σταφίδας ( επιδότηση) μέχρι αυτή την στιγμή, ενώ πληρωνόταν πάντα μέσα στο μήνα Απρίλιο. Η βοήθεια που είχαν εξαγγήλει για τους παραγωγούς σταφίδας με 54,70 € / το
στρέμμα για την ενίσχυση της σταφίδας σε 5.909 παραγωγούς ΔΕΝ εχει δοθεί.
(Προεκλογικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχαν υποσχεθεί 120€/το στρέμμα)
Επειδή ο Μάϊος είναι καθοριστικός μήνας για την παραγωγή σταφίδας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις από το Υπουργείο .
• Συμπληρώνουμε ότι δεν φταίει και γι αυτό ο Πούτιν ……..αλλά το ΥΠΑΑΤ….!!!
• Παρακαλούμε τον κ. Υπουργό να μας ενημερώσει πότε θα καταβληθούν τα ποσά!»
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε εδώ και ένα μήνα περίπου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εγκρίθηκε από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και αναπληρωτή Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, μέτρο στήριξης, που αφορά στην ενίσχυση των παραγωγών Κορινθιακής σταφίδας, προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν λόγω της υγειονομικής κρίσης. Το ποσό των 4,7 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε θα δοθεί, μέσω de minimis, σε 5.909 παραγωγούς που βρίσκονται στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και καλλιεργούν 85.823 στρέμματα κορινθιακής σταφίδας. Το ποσό που αναλογεί ανά στρέμμα είναι 54,7 ευρώ. Τελικά όπως αποδεικνύεται, ακόμα η πληρωμή βρίσκεται στα χαρτιά, ο εμπαιγμός συνεχίζεται και οι παραγωγοί δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος