FOLLOW US: facebook twitter

Συνέχεια αναπλάσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεχαινών

Ημερομηνία: 06-06-2024 | Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης, υπέγραψε την σύμβαση

Με παρεμβάσεις, στην βόρεια και δυτική πλευρά του Πολιτιστικού Κέντρου Λεχαινών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης στις πρώην αποθήκες ΑΣΟ, καθώς υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, η σύμβαση για την έναρξη των έργων.

Πρόκειται για ένα έργο «κόσμημα» για την ευρύτερη περιοχή που μετά και την ολοκλήρωση των πετρόκτιστων πρώην αποθηκών, έχει αποκτήσει έναν σύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού ο οποίος με την παράδοση του, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, στεγάζοντας κάθε πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Το έργο με τίτλο «Αστικές Αναπλάσεις Ανάδειξης Δημόσιων Χώρων Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης» εντάχθηκε το Δεκέμβριο του 2023 με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, στο ΠΠΑ Δυτικής Ελλάδας 2021-2025 στον Άξονα Προτεραιότητας «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κτλ) προϋπολογισμού 878.400 ευρώ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 31/12/2025.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Λέντζα, οι εργασίες περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στην βόρεια και δυτική πλευρά του Πολιτιστικού Κέντρου. «Στη δυτική πλευρά, με ανάπλαση, θα δημιουργηθεί δεύτερη είσοδος-έξοδος προς την συνδετήρια οδό προς το νέο Γενικό Λύκειο Λεχαινών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών , καθώς επίσης και η αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου. Ο δρόμος θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιείται και από μικρά οχήματα όπως όλοι οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας.

Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες ανάπλασης στον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου. Ο σχεδιασμός της παρέμβασης σε επίπεδο αστικής ανάπλασης σηματοδοτείται από τα υλικά κατασκευής του, με έμφαση στην ποιότητα ζωής του συνόλου που δραστηριοποιείται από τις λειτουργίες της νέας σχολικής μονάδας και του Πολιτιστικού Κέντρου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος