FOLLOW US: facebook twitter

Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας: «Ψεύδεται ασυστόλως ο κ. Κουλούρης»

Ημερομηνία: 06-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση  στα λεγόμενα του κ. Κουλούρη όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, σχετικά με τους προπονητές, στην προχθεσινή κλήρωση των πρωταθλημάτων.

Η μακροσκελής απάντηση του Συνδέσμου Προπονητών αναφέρει τα εξής:

«Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας για μία ακόμη φορά προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο. Κύριε Κουλούρη, επιτέλους καιρός είναι να σοβαρευτείτε και να ακολουθήσει τους Κανονισμούς, να κοιτάξετε καλύτερα πως θα οργανωθούν σωστά τα πρωταθλήματα μην έρθει πάλι ο Μάης και δεν ξέρει ποια ομάδα θα ανέβει ποια θα πέσει, πότε θα παίξουν κύπελλο κι αν θα παίξουν, που θα έπρεπε να έχετε προτεραιότητα και πάνω απ’ όλα οργανώστε τις μικτές που είναι ο καθρέφτης του νομού μας και κάθε χρόνο γίνονται  σάκος του μποξ και αν θυμόμαστε καλά, πέρυσι είχατε ζητήσει να μη γίνει καν τα πρωταθλήματα των Ενώσεων. Και τώρα πάμε στο θέμα μας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κουλούρη αλλά και σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, δεν απαιτείται για την εγγραφή ή την επικαιροποίηση των ομάδων στο Μητρώο της ΓΓΑ πρόσληψη προπονητή για τις χαμηλότερες κατηγορίες (Β+Γ). Ορθώς! (Να σημειωθεί εδώ, ότι αυτό ισχύει για όλα τα αθλήματα κι όχι μόνον για το ποδόσφαιρο). Ε, τότε, πως κινδυνεύει μια ομάδα των χαμηλών κατηγοριών με αποβολή από το Μητρώο αν προσλάβει προπονητή UEFA C αφού ούτως ή άλλως δεν απαιτείται καν προπονητής; Δηλαδή, αν δεν προσλάβουν καν προπονητή όπως επιθυμεί ο κ. Κουλούρης δεν κινδυνεύουν με αποβολή και κινδυνεύουν με την πρόσληψη προπονητή UEFA C; Μα τι αστεϊσμοί είναι αυτοί; Μα

καλά, τις προηγούμενες σεζόν πως και δεν είχαν αποβληθεί ομάδες από το Μητρώο, αφού, πάνω-κάτω, ίδιος ήταν και πέρυσι ο Κανονισμός Προπονητών ίδιος κι ο αθλητικός νόμος;

Και πέρυσι η ΕΠΣΗ δεν πήρε εξαίρεση για την τότε Α2 και ουδεμία αποβολή επεβλήθη. Παρεμπιπτόντως, στα μέσα του καλοκαιριού δεν έβγαλε ανακοίνωση η ΕΠΣΗ ότι όλες οι ομάδες είναι τακτοποιημένες όσον αφορά το Μητρώο;

Ας υποθέσουμε ότι ο κ. Κουλούρης έπαιρνε την πολυπόθητη εξαίρεση για την Β κατηγορία (αλήθεια, τι απέγινε εκείνο το περιβόητο επιχείρημα ότι με την αλλαγή ονομασίας των κατηγοριών από Α2 σε Β΄ η ΕΠΟ θα δώσει εξαίρεση;) και οι ομάδες δεν θα ήσαν υποχρεωμένες στη Β΄ κατηγορία σε πρόσληψη προπονητή UEFA C τουλάχιστον σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών της ΕΠΟ.

Μα η εξαίρεση ισχύει μόνο για την ΕΠΟ κι όχι για τη ΓΓΑ. Η ΓΓΑ δεν αναγνωρίζει καμιά εξαίρεση της ΕΠΟ, μόνο τον αθλητικό νόμο αναγνωρίζει. Άρα, ακόμη κι αν δινόταν εξαίρεση, πάλι οι ομάδες θα κινδύνευαν με αποβολή από το Μητρώο, σύμφωνα πάντα με την επιχειρηματολογία το κ. Κουλούρη. Εδώ, ο κ. Κουλούρης αιτήθηκε προς την ΕΠΟ, όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ, κος Παπαχρήστος, να δοθεί το δικαίωμα ώστε κι οι κάτοχοι διπλώματος UEFA C να μπορούν εργασθούν στην Α κατηγορία όπου απαιτείτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (εργάζεται η ΠΕΠΠ επ’ αυτού ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος κι οι κάτοχοι διπλώματος UEFA C). Δηλαδή, αιτήθηκε ενάντια σε αυτό που υποστηρίζει και ενάντια στον αθλητικό νόμο, τον οποίον επικαλείται συν τοις άλλοις. Στο ότι δηλαδή, αν μια ομάδα προσλάβει προπονητή UEFA C, επειδή δεν έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κινδυνεύει με αποβολή από το Μητρώο. Ε, τότε, γιατί αιτήθηκε για την Α κατηγορία ώστε να μπορούν να εργασθούν κι οι κάτοχοι διπλώματος UEFA C; Για να αποβληθούν (ή μάλλον να αποβάλλει ο κ. Κουλούρης) και τις ομάδες της Α΄ κατηγορίας από το Μητρώο; Αυτός δεν είναι που υποστηρίζει ότι η πρόσληψη προπονητή διπλώματος UEFA C κινδυνεύει να επιφέρει την αποβολή από το Μητρώο; Ενώ αν δεν προσληφθεί καν προπονητής δεν κινδυνεύει μια ομάδα να αποβληθεί από το Μητρώο, διερωτώμεθα εμείς; Μα σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται ο κ. Κουλούρης; Πραγματικά, απορούμε με την ανοχή των παραγόντων.

Διαβάσαμε επίσης, ότι πολλοί προπονητές (στους κατόχους UEFA Β και άνω αναφέρεται), διαμένουν εκτός νομού. Εμείς τον μόνον που γνωρίζουμε ότι διαμένει εκτός Ηλείας και δη στο εξωτερικό είναι ο Γεώργιος Στράντζαλης (Καναδάς). Επίσης, προσωρινά εκτός Ηλείας διαμένει κι ο Χρήστος Παρασκευόπουλος, καθ’ ότι δραστηριοποιείται προπονητικά τη φετινή χρονιά στην περιοχή του Αιγίου (πέρσι ήταν προπονητής στον ΠΑΟ Βάρδας, έτσι για να μην ξεχνιέται ο κ. Κουλούρης), όπως κατ’ ιδίον τρόπο τη φετινή χρονιά προπονητής στον Ηλειακό Λεχαινών είναι ο Ανδρέας Ζήκος από τον Σύνδεσμο Προπονητών Αχαΐας. Παρεμπιπτόντως, ο κ. Κουλούρης συνεχώς ξεχνά να αναφέρεται σε προπονητές από άλλους Συνδέσμους Προπονητών – έτσι για την επάρκεια ικανού αριθμού προπονητών όπως διαλαλεί κάθε φορά – που κατά καιρούς εργάζονταν και εργάζονται στην Ηλεία, π.χ., Σπυρόπουλος, Χρηστίδης, Λαγός, Κούτσης κ.ά..  

Και για να μην επικαλεστεί ο κ. Κουλούρης ότι αποκρύβουμε στοιχεία, αναφέρουμε επίσης, ότι εκτός των δύο προαναφερθέντων, άλλα δύο μέλη μας, κάτοχοι διπλώματος UEFA C αυτήν τη φορά, δραστηριοποιούνται εκτός Ηλείας. Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Πρωτόγερο (εξωτερικό, Ολλανδία) και τον Παναγιώτη Λαδά (ΠΑΟ Ρουφ). Δηλαδή από τα 60 εγγεγραμμένα μέλη μας, εκτός Ηλείας βρίσκονται μόνον 4. Τον προκαλούμε λοιπόν, να δημοσιεύσει στον Τύπο ένα προς ένα τα μέλη μας που διαμένουν εκτός νομού Ηλείας.

Ο Κ. Κουλούρης, ανέφερε επίσης ότι, ο μεγαλύτερος αριθμός του καταλόγου μελών του Συνδέσμου Προπονητών Ηλείας αποτελείται από κατόχους διπλώματος UEFA C. Ψεύδεται εκ νέου και ασυστόλως ο κ. Κουλούρης! Αδιάψευστος μάρτυρας ο κατάλογος που αποστείλαμε στην ίδια την ΕΠΣΗ (απέφυγε να τον δημοσιεύσει στον Τύπο), ο οποίος κοινοποιήθηκε και στην ΠΕΠΠ και στην ΕΠΟ, η οποία κι έκανε και τη διασταύρωση των στοιχείων. Επίσης την είχαμε δημοσιεύσει και στον Τύπο. Τα μέλη μας είναι 36 (UEFA Β, UEFA Α και UEFA Pro) και 34 UEFA C, εν συνόλω 60. Για του λόγου το αληθές, επαναδημοσιεύουμε τον κατάλογο με τα μέλη μας κι ας κρίνουν οι παράγοντες ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψεύδεται».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot