FOLLOW US: facebook twitter

Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας: Διευκρινίσεις σχετικά με τον Κανονισμό Προπονητών και τον αθλητικό νόμο

Ημερομηνία: 21-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ηλείας εξέδωσε ανακοίνωση όπου υπάρχουν διευκρινίσεις σχετικά με τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου και τον ισχύοντα αθλητικό νόμο. Στην ανώτατη ερασιτεχνική κατηγορία απαιτείται δίπλωμα UEFA B τουλάχιστον και στις ανώτατες ερασιτεχνικές κατηγορίες ο αθλητικός νόμος επιβάλλει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Γ.Γ.Α.. Στις κατώτερες κατηγορίες, στην Β΄ και στην Γ΄, δεν είναι υποχρεωτική η πρόσληψη προπονητή με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Επίσης, όπως αναγράφεται στην διευκρινιστική ανακοίνωση του Σ.Π.Π.Η., όλα τα μέλη του, κάτοχοι διπλώματος UEFA B και άνω, κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εκτός από 5- 6, τα οποία όμως ήδη έχουν αιτηθεί.

Η ανακοίνωση του Σ.Π.Π.Η. αναφέρει τα εξής:

«Στις 20/07/23 η ΕΠΣΗ μας ζήτησε εγγράφως να της αποστείλουμε λίστα με τα μέλη μας που κατέχουν Ταυτότητα Τριετίας εν ισχύ και πόσοι εξ αυτών έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Γ.Γ.Α.. Στις 27/07/23 απαντήσαμε εγγράφως στο αίτημά της αποστέλλοντάς της 2 λίστες. Μία με τα μέλη μας που είναι κάτοχοι Ταυτότητας Τριετίας και μία με τους κατέχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η ΕΠΣΗ φαίνεται να έδωσε στον Τύπο την μία λίστα, αυτήν με τους κατέχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, η οποία και δημοσιεύθηκε.

Δια ενημέρωση των σωματείων και των παραγόντων και προς αποφυγήν παρερμηνειών, αποστέλλουμε προς δημοσίευση και τη λίστα με τα μέλη μας που είναι κάτοχοι Ταυτότητας Τριετίας εν ισχύ, καθώς και κάποιες διευκρινιστικές σημειώσεις.

Σημειώσεις:

1. Βάσει του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου 2023-24 της ΕΠΟ, επιβάλλεται υποχρέωση πρόσληψης προπονητή σε όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ως προπονητής (σύμφωνα με τον Κανονισμό πάντα), λογίζεται μόνον ο κατέχων Ταυτότητα Τριετίας εν ισχύ. (Δεν προβλέπεται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον Κανονισμό).

2. Στην ανώτατη ερασιτεχνική κατηγορία απαιτείται δίπλωμα UEFA B τουλάχιστον (Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου).

3. Στις λοιπές ερασιτεχνικές κατηγορίες απαιτείται δίπλωμα UEFA C τουλάχιστον(Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου).

4. Ο αθλητικός νόμος (για όλα τα αθλήματα όχι μόνον για το ποδόσφαιρο), επιβάλλει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Γ.Γ.Α. στις ανώτατες ερασιτεχνικές κατηγορίες.

5. Για τις κατώτερες κατηγορίες δεν επιβάλλεται προπονητής για εγγραφή των σωματείων στο Μητρώο (έως και σήμερα τουλάχιστον και πάντα σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο), και ως εκ τούτου, δεν είναι υποχρεωτική η πρόσληψη προπονητή με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος όσον αφορά την Β και την Γ κατηγορία. Άρα, τα σωματεία της Β και της Γ κατηγορίας, μπορούν να επιλέξουν και προπονητή και χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τη φετινή ποδοσφαιρική σαιζόν.

6. Σχετικά με το ποδόσφαιρο (σύμφωνα με τον ισχύοντα αθλητικό νόμο πάντα), μόνον οι προπονητές κάτοχοι διπλώματος UEFA B και άνω έχουν το δικαίωμα εκδόσεως άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Γ.Γ.Α. Γίνονται ενέργειες από την Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου, ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα εκδόσεως άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τη Γ.Γ.Α. και οι προπονητές κάτοχοι διπλώματος UEFA C.

7. ΟΛΑ τα μέλη μας, κάτοχοι διπλώματος UEFA B και άνω, κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (εκτός από 5 – 6, τα οποία όμως ήδη έχουν αιτηθεί).

Συμπληρωματικά επί των σημειώσεων να προσθέσουμε, ότι όπως φαίνεται από τις λίστες που σας παρουσιάζουμε, η επάρκεια των προπονητών στον νομό μας είναι πολύ μεγάλη και ευελπιστούμε εντός του 2024 να παρέχεται το δικαίωμα και στους προπονητές κατόχους διπλώματος UEFA C σε απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Και μία παρατήρηση: Κάποιοι, μέσα από τα γραφεία της ΕΠΣΗ διαλαλούσαν ότι, με την αλλαγή της ονομασίας των κατηγοριών από Α2 σε Β΄ και από Β΄ σε Γ΄ αντίστοιχα, δεν θα ήταν υποχρεωτική η πρόσληψη προπονητή. Αστειότητες! Το είχαμε επισημάνει και σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας. Ο Κανονισμός είναι σαφής. Σε όλες της κατηγορίες επιβάλλει την πρόσληψη προπονητή. (Οποιοσδήποτε μπορεί να τον διαβάσει στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ). Η μόνη περίπτωση να μην υπάρξει υποχρεωτική πρόσληψη (πάντα σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου), είναι να αιτηθεί η τοπική Ένωση προς την Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΟ δια εξαίρεση, πράγμα το οποίο η ΕΠΣΗ ήδη έπραξε (όπως και πέρυσι με αρνητική εξέλιξη γι’ αυτήν όπως όλοι γνωρίζουν) αναμένοντας την απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής. Άλλωστε, αναφέρεται σαφέστατα στην προκήρυξή της, στην ενότητα “ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ”, το αίτημά της προς την Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΟ, αποδεικνύοντας και επιβεβαιώνοντας έτσι, τα αήθη ψεύδη ή τα fake news αν προτιμάτε, που κάποιοι μέσα στην Ένωση κατασκευάζουν και διαλαλούν!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot