FOLLOW US: facebook twitter

Σύναψη σύμβασης για την προμήθεια ζωοτροφών

Ημερομηνία: 03-07-2024 | Συντάκτης:

Αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας

Σε αναζήτηση λύσεων, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε ζωοτροφές στην περιοχή της Πηνείας που επλήγη από την πυρκαγιά, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Ήλιδας.

Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας, με ομόφωνη απόφασή της, προχωρά στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, των Δήμων Ερυμάνθου, Ήλιδας και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου.

Το θέμα εισηγήθηκε ως κατεπείγον ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και κάλεσε τα μέλη να ψηφίσουν την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης προκειμένου, να προμηθευτούν ποσότητα ζωοτροφών που είναι απαραίτητη για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και να μεταφερθούν, να φυλαχθούν και να διαμοιραστούν άμεσα οι ζωοτροφές στους πληγέντες σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Εκπρόσωπος του Δήμου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Κώστας Αναγνωστόπουλος με αναπληρωτή του τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Νικολόπουλο.

Εκτός από τα 600 κι πλέον ζώα που κάηκαν στην πυρκαγιά, κάηκε και σημαντικός αριθμός ζωοτροφών. Στην παρούσα φάση περισσότερα από 800 ζώα στην περιοχή δεν μπορούν να σιτιστούν, εξαιτίας της έλλειψης ζωοτροφών και εξαιτίας του ότι δεν υπάρχουν εκτάσεις για να βοσκήσουν, αφού έγιναν στάχτη από τις φλόγες.

Ο Δήμος Ήλιδας έχει στραφεί προς πάσα κατεύθυνση για την εξεύρεση ζωοτροφών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και η προγραμματική σύμβαση που υπογράφεται θα καλύψει ένα μέρος αυτών, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν τα ζώα στην περιοχή.

Μ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot