FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Καραθανασοπούλου με δικηγορικό σύλλογο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 31-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Την Δευτέρα, 29-01-2024, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κ. Αθανάσιος Θεοδόσης, ανέλυσε εκτενώς το φλέγον ζήτημα της αναδιάταξης του δικαστικού χάρτη και της επικείμενης κατάργησης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και των Ειρηνοδικείων της περιοχής και τι συνέπειες θα έχει για τους δικηγόρους, τους υπαλλήλους, αλλά και τη λοιπή κοινωνία.

Από τη μεριά του ο κ. Καραθανοσόπουλος, αφού δήλωσε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των δικηγόρων, των υπαλλήλων αλλά και όλου του λαού της Βόρειας Ηλείας, εντός και εκτός Βουλής, ανέφερε ότι η κατάργηση των Δικαστικών Σχηματισμών της περιοχής μας, ουδέποτε είχε σκοπό την επιτάχυνση της δικαιοσύνης για τον απλό λαό, αλλά αντιθέτως αποτελεί προαπαιτούμενο εισπράξεως των δόσεων του Ταμείου Ανάκαμψης που έχουν δρομολογηθεί να δοθούν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Το ελληνικό κεφάλαιο πλουτίζει στοιβάζοντας και άλλα βάρη στις πλάτες του λαού.

Επίσης τόνισε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την αναδιάταξη του δικαστικού χάρτη, το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και τις αλλαγές σε Ποινικό Κώδικα και γενικότερα στη δικαιοσύνη, επιχειρεί, εκτός των άλλων, να εξοβελίσει τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους από το επάγγελμα με στόχο να συγκεντρωθεί η  δικηγορική ύλη σε λίγες πόλεις, όπου θα τη διαχειρίζονται οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, στόχευση που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στους δικηγόρους της επαρχίας αφού η πλειοψηφία τους είναι αυτοαπασχολούμενοι με μικρά γραφεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος