FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Π.Υ Ηλείας και Δασαρχείο Πύργου

Ημερομηνία: 17-05-2022 | Συντάκτης:

   Συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή των Π.Υ Ηλείας Γιώργο Κωνσταντακόπουλο και τον Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα, είχε σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο των εργασιών καθαρισμού που εκτελούνται στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Ηλείας, για την αντιπυρική περίοδο.

   Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο Προϊστάμενος Τμ. Πολ. Προστασίας ΠΕ Ηλείας Κώστας Μπαλκάμος, αποτελεί συνέχεια της 3ης Ειδικής Συνεδρίασης του ΣΟΠΠ ΠΕ Ηλείας, κατά την οποία ο κ. Γιαννόπουλος είχε ενημερώσει το σώμα για την διενέργειά της, προκειμένου, με τη συνεργασία των δυο φορέων να προγραμματιστούν εκ νέου, επιπλέον παρεμβάσεις, σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα και στα οποία απαιτούνται καθαρισμοί. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, ενημέρωσε τους κ.κ Κωνσταντακόπουλο και Λάττα για τις εργασίες καθαρισμού που έχουν ήδη εκτελεστεί το προηγούμενο διάστημα σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου αλλά και των Εθνικών Οδών, όπου απαιτούνταν. Παράλληλα τους γνωστοποίησε τις περιοχές και τα νέα σημεία καθαρισμών, οι εργασίες στα οποία θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, με τους ίδιους, να καταθέτουν στον κ. Γιαννόπουλο τις προτάσεις τους, για την συμπερίληψη κάποιων επιπλέον σημείων, τα οποία έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες τους, όπως και ο ίδιος είχε ζητήσει από την 1η Ειδική Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ ΠΕ Ηλείας.

   Επιπρόσθετα, ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε, και έγινε αμέσως αποδεκτό από τον Δασάρχη Πύργου κ. Λάττα, οι εργασίες καθαρισμού σε κάποιες περιοχές του οδικού δικτύου – επαρχιακού και εθνικού- με έντονη και πυκνή βλάστηση, και ειδικά η απομάκρυνση πεύκων που βρίσκονται πλησίον του οδικού δικτύου και παρουσιάζουν επικίνδυνες κλίσεις, να πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη υπαλλήλων του Δασαρχείου. Όπως εξήγησε μάλιστα ο ίδιος, η απομάκρυνση τους έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα, καθώς θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο πτώσης σε περίπτωση πυρκαγιάς και κατ’ επέκταση θα μειώσει τις πιθανότητες αποκλεισμού των οδικών αρτηριών, για την κυκλοφορία των οχημάτων – πυροσβεστικών αλλά και Ι.Χ – αν τεθεί θέμα εκκένωσης οικισμών και απομάκρυνσης πολιτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος