FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση ΔΣ ΕΛΜΕ Ηλείας με Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης

Ημερομηνία: 17-07-2024 | Συντάκτης:

Συγχωνεύσεις τμημάτων και μετατροπή του 4ου ΓΕΛ σε Πειραματικό στην ατζέντα

Βασικά ζητήματα όπως τα ολιγομελή τμήματα και οι συγχωνεύσεις τμημάτων, η Εγκύκλιος Κατσαρού περί διώξεων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε απεργία- αποχή αλλά και η ίδρυση Πειραματικού Σχολείου στον Πύργο, συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ηλείας.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν από τον Διευθυντή να εγκρίνει όλα τα ολιγομελή τμήματα του νομού, και να μην ενεργοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνεται από το νόμο της προσαύξησης του 10% στον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, διαβεβαιώνοντας τους πως η εισήγηση του στο υπουργείο θα είναι θετική και πως δεν θα υπογράψει την προσαύξηση, με την προϋπόθεση ότι δεν θα δεχτεί πιέσεις από το Υπουργείο.

Όσον αφορά την εγκύκλιο του ΓΓ Κατσαρού, οι εκπαιδευτικοί τόνισαν σε όλους τους τόνους ότι δε θα ανεχτούν σε καμία περίπτωση να υποστεί κυρώσεις συνάδελφος εκπαιδευτικός που συμμετέχει στην Απεργία-Αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση ενώ απαίτησαν να εκδοθούν από το ΠΥΣΔΕ Ηλείας οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης όλων των νεοδιόριστων.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν και στη πρόθεση του Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη μετατροπή του 4ου ΓΕΛ Πύργου σε Πειραματικό Λύκειο και την ίδρυση Πειραματικού Γυμνασίου στον ίδιο χώρο. «Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι γενικά αντίθετοι στα Πειραματικά Σχολεία. Είναι αντίθετοι στα Πειραματικά Σχολεία όπως προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο που τα ταυτίζει πλήρως ως προς τη λειτουργία με τα Πρότυπα. Στην ουσία δημιουργούνται Πειραματικά σχολεία που λειτουργούν ώς Πρότυπα, σχολεία για λίγους, σχολεία ελίτ κάτι με το οποίο είμαστε απόλυτα αντίθετοι» επισήμανε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Στέλλα Αναστασίου ενώ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να είναι σε εγρήγορση καθώς μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση και το υπουργείο φέρνει νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot