FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για το θέμα των αγροεκτάσεων

Ημερομηνία: 01-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Υπάρχει η θέληση για οριστική και νόμιμη λύση»


Καταλυτικά και προς την κατεύθυνση οριστικής και δίκαιης λύσης, κινείται ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για το φλέγον θέμα των αγροεκτάσεων που διεκδικεί η Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων Αροανίας και υπάγονται διοικητικά σε περιοχές των ορίων του δήμου (Κουτσοχέρας-Χειμαδιού-Μουζακίου, καθώς και Περιστερίου του Δήμου Ήλιδας). Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση της συνάντησης του δημάρχου Πύργου.

Παρών στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, ήταν και ο στενός συνεργάτης και διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου Γιώργος Καραστέργιος.

Στη συζήτηση, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει και κατατέθηκαν απόψεις με μοναδικό γνώμονα την εύρεση λύσης που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου μετά το τέλος της συνάντησης: «Από τη συζήτηση, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι προθέσεις και η βούληση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, όπως και της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, είναι να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα οριστικά κι εντός των πλαισίων της νομιμότητας. Νομίζω ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος και καλή πρόθεση από την πλευρά της Εκκλησίας να δοθεί οριστική λύση η οποία θα ικανοποιεί το μέρος των αγροτών και βεβαίως θα καλύπτει τις απαιτήσεις της νομιμότητας. Θα πρέπει, μια αντιπροσωπευτική επιτροπή των κατοίκων να έχει άμεση επικοινωνία με το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής σε έναν διάλογο που στόχο θα έχει να λυθεί το πρόβλημα και να καταλήξουν σε μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο  πλευρές».

Ο κ. Αντωνακόπουλος, θα ενημερώσει άμεσα την επιτροπή των κατοίκων των περιοχών ώστε να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

 

Συζητήσεις με Μητρόπολη και Περιφέρεια

 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για το σοβαρό αυτό θέμα ο δήμαρχος Πύργου είχε ήδη συνομιλίες με τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανό, όπως και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. Στον κ. Φαρμάκη έθεσε το ζήτημα παράτασης της υποβολής δηλώσεων των αγροτεμαχίων στο κτηματολόγιο ώστε να μην τεθεί τετελεσμένο και να υπάρξει η δυνατότητα, οι νέες συμφωνίες που θα γίνουν και η οριστική λύση να αποτυπωθεί στο Κτηματολόγιο.

«Εκτιμώ ότι έχουμε κάνει ένα ικανοποιητικό βήμα προσέγγισης των στόχων μας. Ούτως ή άλλως η περιουσία αυτή δεν απέδιδε εδώ και πολλά χρόνια εισόδημα στην Ιερά Μονή, άρα δεν υπάρχει το επιχείρημα της απώλειας εισοδήματος, και από την άλλη δεν υπάρχει η θέληση να κρατηθεί αυτή την περιουσία αφού δεν τους αποφέρει κάτι. Άρα νομίζω ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις περαιτέρω συναντήσεις που θα γίνουν πλέον, των άμεσα ενδιαφερομένων πλευρών.

Εμείς λειτουργούμε καταλυτικά προς την κατεύθυνση λύσης αυτής της ιστορικής εκκρεμότητας, η οποία δεν είχε αντιμετωπιστεί σωστά κατά το παρελθόν, ούτε από την πολιτεία ούτε από τους «ενδιάμεσους» που σχετίζονται με το θέμα και τους ιδιοκτησιακούς τίτλους. Νομίζω ότι και αυτό θα λυθεί με καλή θέληση, σε παρόντα χρόνο και δεν θα παραπεμφθεί «γενικώς και αορίστως» στο μέλλον» κατέληξε ο κ. Αντωνακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός ΠύργοςΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΑ