FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Δημάρχου Α. Καστρινού με τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δ. Παπαγιαννίδη

Ημερομηνία: 17-07-2024 | Συντάκτης:

Η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την υλοποίηση έργων που θα στηρίξουν την αγροτική οικονομία αποτέλεσε το αντικείμενο της πρόσφατης συνάντησης  του Δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Η επίσκεψη του Ηλείου αιρετού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο επαφών του κ. Καστρινού με υπηρεσιακούς παράγοντες και υψηλόβαθμους αξιωματούχους Υπουργείων προκειμένου να προωθήσει σημαντικά θέματα του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020 και 2021-2022 με βαρύτητα στην πορεία των αρδευτικών έργων στον Δήμο Πηνειού (Υπογειοποίηση Δικτύων Φυσικής Ροής –καναλέτων- ΤΟΕΒ Γαστούνης Νομού Ηλείας). Έγινε ακόμη εκτενής αναφορά σε ζητήματα που αφορούν τους Νέους Αγρότες, τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Βιολογική Γεωργία ενώ η συζήτηση στράφηκε ακόμη στην διάσωση και ανάδειξη ορισμένων τοπικών αγροτικών προϊόντων. Επιπλέον έγινε ιδιαίτερη μνεία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER, που αποτελεί μία καινοτόμο προσέγγιση της Ε.Ε. για τη στήριξη της αειφόρου ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός στάθηκε τέλος στην ανάγκη άμεσης βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας και προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα την έγκριση των αντίστοιχων προτάσεων του δήμου για αποκατάσταση του δικτύου και –όπου είναι εφικτό- την αναβάθμισή του μέσω ασφαλτόστρωσης ή τσιμεντόστρωσης.

Προτεραιότητα η στήριξη της αγροτικής οικονομίας

«Η στήριξη του αγροτικού τομέα αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Πηνειού καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας» ανέφερε στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός  και συνέχισε «προς αυτή την κατεύθυνση αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και προσπαθούμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην επίλυσή τους». Ο Δήμαρχος Πηνειού εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του Γενικού Γραμματέα · «είναι θετικό ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας. Από εκεί και πέρα θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να δρομολογηθούν τα έργα και οι εξελίξεις που απαιτούνται για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα». 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot