FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση δημάρχων με «ΔιαΝΕΟσις» την Παρασκευή στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 21-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

-Θα συζητηθεί η ιεράρχηση έργων και δράσεων για τη χρηματοδότησή τους

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας η διευρυμένη συνάντηση αιρετών με τα στελέχη της «ΔιαΝΕΟσις», για να συζητηθεί η εφαρμογή της μελέτης «Ηλεία 2030» με θέμα την ανασυγκρότηση του νομού με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν τόσο οι απερχόμενοι όσοι και οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι και βασικός στόχος είναι να προωθηθούν οι αναγκαίες ενέργειες που έχουν ήδη συζητηθεί σε προηγούμενες συναντήσεις. Ένα από τα θέματα προς συζήτηση είναι η ενημέρωση επί του περιεχομένου της μελέτης και ο συντονισμός των ενεργειών των Δημάρχων της Ηλείας για την προτεραιοποίηση και την προώθηση θεμάτων και προτάσεων της έρευνας.

Βασική επιδίωξη της «ΔιαΝΕΟσις» είναι να γίνει η ιεράρχηση των έργων και των δράσεων, ώστε να επιδιωχθεί η ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να ξεκινήσει με το νέο έτος η υλοποίησή τους.

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος στον βουλευτή Ηλείας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, ώριμα έργα για χρηματοδότηση, είναι η Διαμόρφωση Τουριστικής Διαδρομής από Γέφυρα Κλαδέου έως Ολυμπιακή Ακαδημία και έως Λινάρια, η Αστική Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Πύργου, η Λειτουργική και Αισθητική Αναβάθμιση Δημόσιων Υπαίθριων Χώρων Αρχαίας Ολυμπίας, η Κατασκευή Βελτίωση και Ανάδειξη Μονοπατιών Ορεινού Όγκου Αρχαίας Ολυμπίας Καθώς και η συνέχιση έργων όπως η αναβάθμιση της Σιδηροδρομικής Γραμμής Σταθμών στη διαδρομή Κατακόλου-Πύργου-Ολυμπίας-Σταθμός Πύργου, ηαναβάθμιση της χερσαίας Ζώνης  του Λιμένα Κατάκολου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot