FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Δημάρχων για τις προτάσεις της «διαΝΕΟσις» ζητά ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Ημερομηνία: 03-07-2023 | Συντάκτης:

-Στόχος ο χαρακτηρισμός της Ηλείας ως “Πρότυπο Τουριστικού Προορισμού”


Συνάντηση όλων των Δημάρχων της Ηλείας ζητά με σχετική επιστολή του ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, προκειμένου να συζητηθεί η προώθηση των στόχων που έχει θέσει ο οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης «διαΝΕΟσις» με την ολοκληρωμένη μελέτη «Ηλεία 2030 – Ανασυγκρότηση με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία».

Ο κ. Αντωνακόπουλος, με πρωτοβουλία του, θέτει επί τάπητος τις προτάσεις του φορέα «διαΝΕΟσις» και ζητά άμεση συνάντηση είτε στην Αρχαία Ολυμπία, είτε οπουδήποτε αλλού προκύψει από κοινή συμφωνία, με αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των επτά Δημάρχων του Νομού μας τις προτάσεις του φορέα, με απώτερο στόχο να χαρακτηριστεί η Ηλεία ως «Πρότυπο Τουριστικού Προορισμού».

Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρει στην επιστολή του:

«Ο οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης «διαΝΕΟσις» ολοκλήρωσε την μελέτη «Ηλεία 2030. Ανασυγκρότηση με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία».

Η εκπόνηση της μελέτης αποτελεί πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συμμετείχαμε όλοι οι αιρετοί της Ηλείας, καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις συλλογικών οργάνων.

Στον Στόχο 7, σελ. 166 της μελέτης με τίτλο «Υλοποίηση του προγράμματος ανασυγκρότησης και σύστημα Διαμόρφωσης», στην παράγραφο Β) τοπικό επίπεδο, προτείνονται τα εξής:

1ον Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων της Ηλείας,

2ον Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού της Ηλείας ν.4674/2020

3ον Σύσταση οργανισμού Διαχείρισης και προώθησης προορισμού: ν. 487/21

Στόχος: Χαρακτηρισμός της Ηλείας ως Προτύπου Τουριστικού Προορισμού.

Προτείνω άμεσα να συναντηθούμε στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ή οπουδήποτε αλλού συμφωνήσουμε, με αντικείμενο συζήτησης την προώθηση των παραπάνω στόχων».

 – Όπως έχει τονίσει προσφάτως ο κ. Αντωνακόπουλος, η περιοχή πληροί τις προϋποθέσεις και διαθέτει πληθώρα πλεονεκτημάτων ώστε να χαρακτηριστεί «Πρότυπο Τουριστικού Προορισμού». Ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με διάλογο και συνεργασία, επενδύοντας στα διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά της Ηλείας, που μπορεί να αποτελέσει μοχλό της τουριστικής ανάπτυξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος