FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Δ. Νικολακόπουλου με τους ξενοδόχους του Πύργου

Ημερομηνία: 02-04-2024 | Συντάκτης:

-Καλύτερη συνεργασία, καλύτερα αποτελέσματα για το τουριστικό προϊόν της περιοχής

Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Μια συνάντηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας και επαφών για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες για την καλύτερη συνεργασία του Συλλόγου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μια συνεργασία που μπορεί να επεκταθεί και με την κοινή συμμετοχή σε δράσεις εξωστρέφειας (εκθέσεις Τουριστικού ενδιαφέροντος κ.α.), όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ένα ακόμα θέμα συζήτησης ήταν και η «υιοθέτηση» από πλευράς Συλλόγου του brand “OLYMPIAN LAND”, είτε με τοποθέτηση μπάνερ σε εμφανή σημεία για τους πελάτες των ξενοδοχείων του Πύργου είτε και με τη χρήση του σε έντυπο υλικό καθώς και η ενιαία προβολή του σε διαφημιστικές ενέργειες. Τονίστηκε επίσης ότι άμεση επιδίωξη είναι η διοργάνωση Σεμιναρίων και Ημερίδων σχετικά με την επιμόρφωση και εξοικείωση του προσωπικού των ξενοδοχειακών μονάδων του Πύργου με τις νέες τεχνολογίες.

Ο κ. Νικολακόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι: «Στην ιδιαίτερα ωφέλιμη συνάντηση με τους ξενοδόχους του Πύργου συζητήσαμε παρεμβάσεις και δράσεις που μπορούν να δώσουν ώθηση στον Τουρισμό της περιοχής μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ενδυνάμωση των δυνατοτήτων λειτουργίας του αεροδρομίου Αράξου αλλά και η περαιτέρω αξιοποίηση του αεροδρομίου Επιταλίου. Κάναμε λόγο και για την διαμόρφωση των υποδομών, Δημοσίων και ιδιωτικών, που θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε η περιοχή να γίνει πιο φιλική για τους επισκέπτες -είτε από την Κρουαζιέρα είτε από εσωτερικό Τουρισμό- στο “άνοιγμα” της νέας τουριστικής σεζόν. Η αναβάθμιση της γενικότερης εικόνα της πόλης και της περιοχής που έχει να κάνει με τους Δημόσιους Χώρους (καθαριότητα, προσβασιμότητα, πληροφόρηση για τα σημεία ενδιαφέροντος), είναι αναγκαία και με την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων μπορεί να επιτευχθεί. Παράλληλα συζητήσαμε και την προοπτική, μελλοντικά, το λιμάνι του Κατακόλου να αποτελέσει λιμάνι αφετηρίας (homeporting) για την κρουαζιέρα κάτι που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος είναι ικανά να δημιουργήσουν νέες συνθήκες Τουριστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή».

Σημειώνεται ότι στην συνάντηση με τον κ. Νικολακόπουλο συμμετείχαν o πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου, κ. Γιώργος Αδαμόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Τσιώρης και η γραμματέας, κα. Κωνσταντίνα Βυθούλκα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος