FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Αυγερινοπούλου-Κόλλια-Καννή για την παράκτια ζώνη του Δήμου Πύργου, στο Υπ. Οικονομικών

Ημερομηνία: 17-07-2024 | Συντάκτης:

-Συγκροτείται Επιτροπή Αιγιαλού Ν. Ηλείας

Χωροταξικά θέματα της παράκτιας ζώνη του Δήμου Πύργου, εξετάστηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης της Βουλευτού Ηλείας, Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, κα Νάγια Κόλλια και τον Δήμαρχο Πύργου, κ. Στάθη Καννή. Στην συντονιστική συνάντηση αναδείχθηκε το σύνολο των θεμάτων που υπάρχουν σε όλη την έκταση της παράκτιας ζώνης του Δήμου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μέτωπο του οικισμού Αλκυώνας Κατακόλου, ένα θέμα που έχει απασχολήσει όλο το προηγούμενο διάστημα την κα. Αυγερινοπούλου και τον κ. Καννή και για οποίο βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής.

Όπως τόνισε η κα. Κόλλια, μετά την αναλυτική ενημέρωση που είχε, το αμέσως επόμενο διάστημα, προχωρά η συγκρότηση επιτροπών οι οποίες θα εξετάσουν τα αιτήματα των κατοίκων ώστε να επιλυθούν με τον βέλτιστο τρόπο.

Τόσο η κα. Αυγερινοπούλου όσο και ο κ. Καννής έθεσαν το θέμα τακτοποίησης των οικισμών της παράκτιας ζώνης, έτσι όπως αυτή έχει αναπτυχθεί με το νέο σχεδιασμό και τη νομοθεσία ενώ ζήτησαν την οριστική διευθέτηση θεμάτων τα οποία εκκρεμούν επί μακρόν ως προς την τακτοποίηση των παράκτιων οικισμών, ώστε να τεθεί σε στέρεες βάσεις η βιώσιμη “γαλάζια ανάπτυξη”, στην οποία πρέπει να στηρίζονται οι εν λόγω περιοχές.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που είναι κομβική για την συνολική εξέλιξη, μετά και από την υιοθέτηση της πρόσφατης σχετικής νομοθεσίας και των Π.Δ..

Παράλληλα, επίκειται και νέα συντονιστική συνάντηση στην Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, με την συμμετοχή και της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να εξεταστούν αναλυτικά όλα τα αιτήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot