FOLLOW US: facebook twitter

Συναγερμός από φωτιά στον αστικό ιστό της Πάτρας!

Ημερομηνία: 10-07-2024 | Συντάκτης:

Εκκενώθηκαν το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και το Ίδρυμα “Μέριμνα”

Συναγερμός σήμανε χθες στην Πάτρα μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Γηροκομείου, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Για την φωτιά εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112. Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να μετακινηθούν προς την Εγκλυκάδα, στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ, ενώ οι κάτοικοι της Αρόης και της Παγώνας κλήθηκαν να μετακινηθούν προς την Πάτρα.

Εξαιτίας του μεγέθους της φωτιάς κι επειδή η περιοχή έχει πυκνή βλάστηση πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση στο Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα (οίκος ευγηρίας) και στο Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο. Οι μικροί ασθενείς μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο, ο «’Αγιος Ανδρέας». Επίσης εκκενώθηκε και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

 «Tα παιδιά και το προσωπικό είναι ασφαλείς Δίνουμε τη μάχη στο νοσοκομείο με προσωπικό ασφαλείας, με δυνάμεις της πυροσβεστικής», ανέφερε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης και πρόσθεσε πως «η φωτιά “έγλειψε” το νοσοκομείο» και στο Καραμανδάνειο έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα πρωτόκολλα πυρασφάλειας. «Το νοσοκομείο είναι σε δασικό περιβάλλον. Είχαμε λάβει μέτρα και για αυτό κινηθήκαμε γρήγορα και δεν κινδύνεψε κανένας».

Φαρμάκης: «Μιλάμε για μια φωτιά στον αστικό ιστό»

Στο σημείο βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος μίλησε για μια δύσκολη φωτιά στον αστικό ιστό και τόνισε πως επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις για τον περιορισμό της. Όπως είπε, προσπαθούν να σώσουν τις δημόσιες υποδομές και όλος ο Μηχανισμός συνδράμει στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή επιχείρησαν 78 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 26 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 4 αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, το ένα για τον συντονισμό. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot