FOLLOW US: facebook twitter

Συμψηφισμός για τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων

Ημερομηνία: 24-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα

Ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Σε συμψηφισμό των δημοτικών τελών επιχειρήσεων πάνω από 100 τ.μ. θα προχωρήσει ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης για τις περιπτώσεις που αφορούν την επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών από εταιρείες που κατέβαλαν τέλη καθαριότητας και φωτισμού, δυνάμει απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία στη συνέχεια συνεχεία ακυρώθηκε.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, έπειτα από σχετική γνωμοδότηση δικηγόρου, να δοθεί  εντολή προς τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου είτε να ενεργήσουν αυτεπαγγέλτως είτε να εκδώσουν οδηγία-πρόσκληση που θα απευθύνεται προς τις εταιρείες από τις οποίες εισπράχθηκαν αχρεωστήτως ποσά προκειμένου οι τελευταίες να καταθέσουν αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εκ των οποίων θα προκύπτει η βεβαία απαίτησή τους με την οποία θα ζητούν τον συμψηφισμό τους με μελλοντικές οφειλές που θα προκύψουν.

«Τούτο θα επιτυγχάνεται με τον υπολογισμό των μελλοντικών οφειλών των εταιρειών αυτών για την ίδια νόμιμη αιτία, δηλαδή την υποχρέωση καταβολής τελών, προς τις ήδη αχρεωστήτως καταβληθείσες έως τον οριστικό συμψηφισμό τους», αναφέρει σχετικά η γνωμοδότηση.

Το ζήτημα προέκυψε μετά την  ακύρωση της 112/2021 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε αναπροσαρμογή Δημοτικών Τελών για το έτος 2022, από την επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 (απόφαση 1/15.4.2022),  για αυτό και κρίθηκε επιβεβλημένη η ανάγκη επιστροφής ποσών που προκύπτουν από τη διαφορά εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης σε σχέση με την προηγούμενη ίδια για τις επιχειρήσεις άνω των 1000 τ.μ. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η γνωμοδότηση του Δικηγόρου δεν δεσμεύει κανέναν και η παράταξή του ψήφισε Λευκό, όπως και ο Δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Δημόπουλος. Η πρόταση για συμψηφισμό ψηφίστηκε ομόφωνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος