FOLLOW US: facebook twitter

Συμψηφισμοί για όσους έλαβαν επιδότηση παγίων

Ημερομηνία: 31-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Διευκρινίσεις για το πώς γίνεται ο συμψηφισμός φορολογικών οφειλών για τις επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης επιδότησης πάγιων δαπανών στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» έχει εκδώσει η ΑΑΔΕ. Το μέτρο αφορά τα περίφημα εκπτωτικά και πιστωτικά κουπόνια για την εξόφληση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για τρέχουσες φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές του έτους 2021, που καθίστανται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2021.

Τα βήματα που ακολουθούνται για τον συμψηφισμό οφειλών φορολογίας είναι τα εξής:

■ Για τις επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport», προσδιορίζοντας το ποσό που επιθυμούν να διατεθεί για την εξόφληση φορολογικών οφειλών, από την επόμενη μέρα της υποβολής της αιτήσεων ελέγχεται καθημερινά από την ΑΑΔΕ, με αυτοματοποιημένο τρόπο, εάν οι δικαιούχοι εμφανίζουν στο TAXIS οφειλές φόρων (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και λοιποί φόροι) που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν στο β’ εξάμηνο του 2021.

■ Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει τέτοιες οφειλές, οι οφειλές αυτές εξοφλούνται αυτόματα με το ποσό επιδότησης πάγιων δαπανών που δικαιούται η επιχείρηση μέχρι την εξάντληση του ποσού αυτού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι συμψηφισμοί ξεκινάνε από αυτό τον μήνα, ενώ στον χώρο της εστίασης θα γίνουν συμψηφισμοί σε 10.000 επιχειρήσεις περίπου.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος