FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας: Καταγγέλλει τον αντιδήμαρχο Παιδείας για αήθη επίθεση σε εκπαιδευτικό

Ημερομηνία: 21-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

  • «Καμία αήθης επίθεση δεν υπήρξε από μέρους μου» απαντά με ανακοίνωση του ο Γ. Πλεμμένος

Την παραίτηση του αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Πύργου, ζητά με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας, τονίζοντας ότι προέβη σε αήθη επίθεση σε βάρος εκπαιδευτικού με ανάρτηση του στα σοσιαλ μίντια ενώ ταυτόχρονα τον καλεί να ασχοληθεί με τα θέματα αρμοδιότητας του απαντώντας για την τοποθέτηση καμερών στο προαύλιο δημοτικού σχολείου.

Ο αντιδήμαρχος με τη σειρά του, απαντά στα ερωτήματα του Συλλόγου σχετικά με την συστήματος παρακολούθησης σε σχολείο ενώ υποστηρίζει πως καμία αήθη επίθεση δεν υπήρξε από μέρους του και πως μεμονωμένη και ελάχιστη μερίδα εκπαιδευτικών βάλλουν χυδαία κατά του ίδιου.

«Η παραίτηση είναι μονόδρομος»

Στο κείμενο του Συλλόγου προς τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Δ.Ο.Ε., το Δήμο Πύργου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζονται τα παρακάτω:

 «Με έκπληξη, που μετατράπηκε γρήγορα σε οργή, διαβάσαμε στα κοινωνικά δίκτυα ανάρτηση του Αντιδήμαρχου Παιδείας του Δήμου Πύργου, στην οποία «φωτογραφίζεται» συνάδελφος εκπαιδευτικός και χαρακτηρίζεται ως «ανεκπαίδευτη ή απαίδευτη» εξαιτίας του «φλύαρου και χυδαίου» λόγου της. Επέτρεψε δε να συνοδεύεται η ανάρτησή του από άκρως προσβλητικά, χυδαία και σεξιστικά σχόλια, τα οποία δεν αφήνουν περιθώρια για εξηγήσεις, αφού ΚΑΜΙΑ δεν θα μπορέσει να διορθώσει την αήθη επίθεση του Αντιδήμαρχου στην συνάδελφο.

Είναι αλήθεια ότι οι εκπαιδευτικοί, πέραν του παιδαγωγικού μας ρόλου, έχουμε άποψη και ασκούμε ελεύθερη κριτική σε όσα διαδραματίζονται στην ευρύτερη κοινωνία. Με σεβασμό και καλοπροαίρετη διάθεση καυτηριάζουμε κακώς κείμενα και προτείνουμε λύσεις με επιχειρήματα για το συμφέρον των μαθητών μας και την ασφάλειά τους.

Όμως η αλήθεια ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ και ΕΝΟΧΛΕΙ.

Όσο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον Δήμο Πύργου και τον αρμόδιο σε θέματα Παιδείας Αντιδήμαρχο σχετικά με την τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης στο προαύλιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας επιτίθεται με αναρτήσεις του σε συναδέλφους και τηρεί σιγήν ιχθύος αναφορικά με τις ενέργειες του Δήμου Πύργου που αφορούν στα σχολεία αρμοδιότητάς του.

Εντύπωση δε μας προκαλεί το γεγονός ότι ΚΑΝΕΙΣ από τους δημοτικούς συμβούλους ΔΕΝ θίχτηκε από την ανάρτηση… Ελπίζοντας, ωστόσο, ότι απλώς δεν έπεσε κάτι στην αντίληψή τους, αναμένουμε την αντίδρασή τους.

Απαιτούμε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Αντιδήμαρχου Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πύργου από την ιδιότητά του.

Απαιτούμε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πύργου να ανακαλέσει όσα ο ίδιος έγραψε, απολογούμενος και για εκείνα που οι δικτυακοί του φίλοι σχολίασαν αναφορικά με τη συνάδελφο εκπαιδευτικό, αφού είχε τη δυνατότητα να μην επιτρέψει ή να αφαιρέσει αισχρά και προσβλητικά σχόλια».

Η απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας Γ. Πλεμμένου

Τη δική του απάντηση, έδωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας στην οποία αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη ανέγνωσα την ανακοίνωση του ιστορικού συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου -Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. Ηλείας για την προσωπική μου ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Θέλω να πιστεύω ότι εκπαιδευτικοί που με εμπάθεια βάλουν κατά της Δημοτικής Αρχής και εμένα προσωπικά, θίγοντας την τιμή και την υπόληψη μου, αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα του εκπαιδευτικού κόσμου της Ηλείας.

 Θεωρώ επίσης ότι ο σύλλογος θα μπορούσε να ξεχωρίσει την καλοπροαίρετη κριτική και τον γόνιμο διάλογο από την εμπάθεια και τη συστηματική λασπολογία από ανθρώπους οι οποίοι εκθέτουν πρόσωπα και καταστάσεις άνευ στοιχείων!

 Η έκφραση «ανεκπαίδευτη η απαίδευτη….” δεν αποτελεί χυδαία φρασεολογία από μέρους μου αλλά εκφράζει την προσωπική μου άποψη για μεμονωμένη και ελάχιστη μερίδα εκπαιδευτικών οι οποίοι βάλλουν χυδαία προσωπικά κατ’ εμού προκειμένου να με δυσφημίσουν και να με μειώσουν προσωπικά.

Ως εκ τούτου καμία αήθη επίθεση δεν υπήρξε από μέρους μου. 

Αναφορικά με την τοποθέτηση καμερών στο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, σας επισημαίνω ότι με βάση τους Νόμους 2472/1997 και 3917/2011 οδηγία 1/2011 επιτρέπεται η τοποθέτηση καμερών στις σχολικές μονάδες και η λειτουργία αυτών κατά τις ώρες που δεν βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαιδευτική διαδικασία, με στόχο την φύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων. Θεωρώ ότι η σχετική απόφαση είναι ορθή εάν θέλουμε να αποφεύγουμε φθορές και βανδαλισμούς στις σχολικές μας μονάδες, από τη στιγμή που έχει καταργηθεί ο θεσμός του σχολικού φύλακα. Εάν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών έχει να καταθέσει μια διαφορετική πρόταση για την διαφύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε μαζί σας- δεν μπορούμε να αφήνουμε τις κτιριακές υποδομές του δήμου να καταστρέφονται από κανέναν. Οφείλω ωστόσο να επισημάνω ότι ήδη στις σχολικές μονάδες σε πολλές πόλεις της χώρας μας, εδώ και χρόνια έχουν ήδη τοποθετηθεί κάμερες ασφαλείας χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Είμαι στην θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας Πύργου για να προασπίζομαι το συμφέρον των μαθητών και των μαθητριών του Δήμου μας διασφαλίζοντας όσο καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης οι συνθήκες μας επιτρέπουν. 

Όλοι κρινόμαστε από τα έργα και τις πράξεις μας. Οι πολίτες της Ηλείας και του Πύργου έχουν κρίση και γνωρίζουν πολύ καλά, ποιος είναι ο κάθε ένας από εμάς. Γνωρίζουν το ήθος μας, γνωρίζουν την ακεραιότητα ή μη του χαρακτήρα μας, γνωρίζουν ποιοι είμαστε και τί πρεσβεύουμε. Ως εκ τούτου οι πολίτες της πόλης του Πύργου θα κρίνουν, εάν θα πρέπει να παραμείνω ή όχι στη θέση του αντιδημάρχου Παιδείας. Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η παιδεία πηγάζει από μέσα μας, από την οικογένειά μας, από τον τρόπο που χειριζόμαστε τις καταστάσεις στη ζωή μας και όχι αποκλειστικά και μόνο από τους Πανεπιστημιακούς μας τίτλους. Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν έχουν την Ιερή υποχρέωση όχι απλά να μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας αλλά να τους δίνουν την Παιδεία που χρειάζεται να έχουν ως οδηγό στη ζωή τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος