FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας: 17 Νοέμβρη 1973…

Ημερομηνία: 17-11-2022 | Συντάκτης:

Συμπληρώνονται σήμερα 49 χρόνια από τη 17η Νοέμβρη 1973, από τότε που οι φοιτητές του Πολυτεχνείου πλήρωσαν με το αίμα τους τον πόθο του ελληνικού λαού για ελευθερία και δημοκρατία και κέρδισαν την αθανασία στην Ιστορία.
Το Πολυτεχνείο αποτελεί για όλους μας σημείο αναφοράς, αιτία συλλογικού αυτοσεβασμού και πεποίθησης ότι από το σκοτάδι μπορεί να έρθει το φως. Αποτελεί ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή.

Ο Νοέμβρης του 1973 δεν ήταν κάτι στιγμιαίο ούτε και αφορά μόνο μία γενιά.

Είναι μία επέτειος που επιβάλλει, πέρα από τις τιμές στους αγωνιστές της εξέγερσης, περίσκεψη και την επιστροφή στο ερώτημα αν το ΨΩΜΙ φτάνει για όλους, αν η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι αυτή που αξίζει στα παιδιά μας, αν η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι πλήρης και αδιαπραγμάτευτη για ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.
Ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, είναι πάντα επίκαιρος αγώνας. Είναι αγώνας, ώστε ο πολίτης να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής, συμμέτοχος, σίγουρος, ασφαλής.
Η πραγμάτωση των αιτημάτων των φοιτητών του Πολυτεχνείου, απαιτεί συνεχή προσπάθεια και αγώνα της νέας γενιάς για μόρφωση, πολιτισμό και εργασία. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, η ίδια η Δημοκρατία, αποτελούν σταθερά τη μόνη εγγύηση μιας πορείας προς την ανάπτυξη και την ευημερία.
Το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο Νοέμβρης του 1973 είναι πως ΜΟΝΟ με την ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και να χαραχθεί ένα ανθρώπινο και ελπιδοφόρο μέλλον.

Η 17η Νοέμβρη μας θυμίζει ότι η Δημοκρατία ΔΕΝ είναι αυτονόητη.

Είναι υπόθεση όλων μας και εξαρτάται από την καθημερινή ετοιμότητά μας να την υπηρετούμε, να την προστατεύουμε και να την υπερασπιζόμαστε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος