FOLLOW US: facebook twitter

Συλλαλητήριο των αγροτών  με τρακτέρ από όλη τη χώρα την Τρίτη στην Αθήνα

Ημερομηνία: 16-02-2024 | Συντάκτης:

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν χθες στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας στη Λάρισα

-Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία από το μπλόκο της Ηλείας – Τοποθέτηση του προέδρου της ΟΑΣΗ Θανάση Βομπίρη 

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Την κλικάμωση των κινητοποιήσεων τους με κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη το βράδυ με τα τρακτέρ,  αποφάσισαν χθες οι αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας, στην πολύωρη πανελλαδική σύσκεψη των επιτροπής των μπλόκων στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ναυλωθούν και πούλμαν ώστε να μεταφέρουν διαδηλωτές στην πρωτεύουσα. Την ίδια ημέρα, όσοι μείνουν πίσω στα μπλόκα θα προχωρήσουν σε παράλληλες δράσεις σε τελωνεία και λιμάνια. «Καλούμε σε μαζική συμμετοχή από το Βορρά μέχρι το Νότο» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι αγρότες από τη  χθεσινή σύσκεψη της Νίκαιας για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Στην συνεδρίαση, η πλειοψηφία των αγροτών πρότεινε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θεωρούν ότι το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν ικανοποιήθηκε. Στην συσκεψη συμμετείχε και αντιπροσωπεία από το μπλόκο της Ηλείας όπου μάλιστα έκανε τοποθέτηση και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Θανάσης Βομπίρης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της απόφασης για κλιμάκωση του αγώνα και συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ τα δίκαια αιτήματά τους δεν έγιναν αποδεκτά γι αυτό και ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν τα μπλόκα, για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης του αγροτικού κόσμου, αυτά που έχει προβάλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις μέρες.

Ωστόσο μετά την απόφαση  της Πανελλαδικής σύσκεψης για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να επιτραπεί η είσοδος των οχημάτων στην πρωτεύουσα. Μάλιστα συμφώνησαν να απευθυνθεί κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να ενισχύσει το συλλαλητήριο.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας σημείωσε ότι άμεσα θα πρέπει τα μπλόκα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, και να διατηρήσουν την ένωση τους. «Στόχος μας να αντιμετωπίσει ο λαός της Αθήνας τη συγκέντρωση αυτή σαν δική του συγκέντρωση γιατί η ικανοποίηση των αιτημάτων μας, μπορεί να φέρει ποιοτικά και φθηνά προϊοντα στο τραπέζι της καθε οικογένειας. Την ίδια μέρα θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία και λιμάνια με συναδέλφους που βρίσκονται πιο μακριά απο την Αθήνα.Συνεχίζουμε ενωμένοι, είμαστε αποφασισμένοι. Έχουμε δίκαιο και πρέπει να επιβιώσουμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Μαρούδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot