FOLLOW US: facebook twitter

Συγκλίσεις, ικανοποίηση και.. μία κι έξω

Ημερομηνία: 12-05-2023 | Συντάκτης:

-Κοντά στη επανεκλογή του από τον α’ γύρο είναι ο Φαρμάκης, σύμφωνα με γκάλοπ της goodaffairs.gr

Με αυξημένες πιθανότητες επανεκλογής από τον α΄ γύρο φαίνεται ότι θα μπει στην κούρσα της προεκλογικής περιόδου το φθινόπωρο του 2023 ο Νεκτάριος Φαρμάκης, αφού η δημοσκόπηση που δημοσίευσε χθες η εταιρεία goodaffairs.gr, αποτυπώνει πολύ υψηλό ποσοστό αποδοχής από το εκλογικό σώμα.

Οι περισσότεροι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη θητεία του νυν περιφερειάρχη, Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκη. Το 46,2% κρίνει καλή ή πολύ καλή τη θητεία του και το 37,3% κακή ή πολύ κακή ενώ το 38,1% δηλώνει ότι θα τον ψήφιζε σίγουρα ή μάλλον ναι.

Αξιοσημείωτο εύρημα είναι η απάντηση των πολιτών σε ποσοστό 75,7% ότι θέλει από τον περιφερειάρχη να αναζητήσει ευρύτερες συγκλίσεις και μόλις το 15,9% επιθυμεί από τον περιφερειάρχη να εκφράζει τον κομματικό του φορέα. Ως μεγαλύτερο πρόβλημα στη Δυτική Ελλάδα θεωρείται το οδικό δίκτυο από το 29,6%, η ανεργία ακολουθεί με 26,8%, η ακρίβεια με 14,3%.

Η ψήφος των πολιτών στις εθνικές εκλογές δεν επηρεάζεται από την Αυτοδιοίκηση, αφού το 53,5% υποστηρίζει ότι η κακή ή καλή επίδοση του περιφερειάρχη δεν θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές εκλογές ενώ το 42,6% ότι θα την επηρεάσει. Επίσης, το 73,4% θέλει όριο θητειών για τους περιφερειάρχες και το 22,2% λέει όχι.

Επίσης, το 63,3% συμφωνεί με την απόδοση μέρους της φορολογίας απευθείας στην Περιφέρεια και αξιολογεί ως ανεπαρκείς τους πόρους που διατίθενται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος