FOLLOW US: facebook twitter

Συγκινητικές στιγμές για την Heterronymous στο Πατριαρχείο

Ημερομηνία: 26-05-2024 | Συντάκτης:

-Η Ομάδα Τέχνης, Εθελοντισμού και Πολιτισμού παρουσίασε χορευτικό δρώμενο

Με μεγάλη επιτυχία η Ομάδα Τέχνης Εθελοντισμού και Πολιτισμού Heterronymous πραγματοποίησε ένα ιδιαίτερο χορευτικό δρώμενο, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.

Το παιδικό – εφηβικό τμήμα των “Heterronymous” είχε την ευκαιρία να ζήσει μοναδικές στιγμές γεμάτες δέος και συγκίνηση, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της Πελοποννήσου, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι, κάνοντας όλους μας να αισθανόμαστε υπερηφάνεια.

Τα παιδιά συνόδευαν οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Βαρθολομιού Βαγγέλης Παπαγεωργίου και Κατερίνα Ξένου με τον καθηγητή τους Πρεσβύτερο Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, παίζοντας ζωντανή παραδοσιακή μουσική με βιολί, λαούτο και κρουστά.  

Όπως μας δήλωσε η επικεφαλής της Ομάδας κ. Δήμητρα Λέκκα ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγαλύτερους συνοδούς τους.

” Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μας ευλόγησε υποδεχόμενος έναν – έναν μας ξεχωριστά, μίλησε με τα παιδιά και παρακολουθησε την εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και η Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά στο Πατριαρχείο και μάλιστα σε μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, ενώ στον Εσπερινό που προηγήθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι, παρευρέθηκε πλήθος πιστών από όλο τον κόσμο!”

Κλείνοντας η κ. Λέκκα τόνισε ότι “η Παράδοση αποτελεί στοιχείο καθορισμού και διασφάλισης της ιδιαίτερης ταυτότητας ενός Λαού που του προσδίδει μία διαφορετική και ευδιάκριτη ποιότητα. Οφείλουμε να γνωρίζουμε, να υπηρετούμε και να μεταλαμπαδεύουμε την Παράδοση του τόπου μας, γι’ αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στους γονείς τους που τα συνόδευαν. Με αξιοπρέπεια, σεμνότητα και σοβαρότητα πέρασαν σε όλους το μήνυμα πως όταν ονειρεύεσαι και στη συνέχεια δουλεύεις μεθοδικά και σκληρά, με την κατάλληλη καθοδήγηση, στο τέλος το όνειρο γίνεται πραγματικότητα”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος