FOLLOW US: facebook twitter

Συγκίνηση στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μικρογραφίες ΙΙ» του Χρήστου Ντάντου

Ημερομηνία: 28-08-2024 | Συντάκτης:
Χρήστος και Ορέστης Ντάντος, πατέρας και γιος για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής.

Από την Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα στα Λεχαινά

Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου

Μία όμορφη και συγκινητική βραδιά πέρασαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Σταθμό των Λεχαινών στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας ποιητικής συλλογής «Μικρογραφίες ΙΙ» του Χρήσου Ντάντου, της δέκατης στη σειρά ποιητικής συλλογής του, που οργάνωσε με επιτυχία η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Διονύσης Κράγκαρης.

Για την ποιητική συλλογή μίλησαν ο Γιώργος Γώτης, ο Βασίλης Λαδάς, η Ελένη Σκάβδη και ο Τάκης Λαϊνάς ενώ ο Διονύσης Κράγκαρης παρουσίασε και προλόγισε την εκδήλωση.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα έκλεισε 40χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου, συνεχίζοντας με συνέπεια την παράδοση που καλλιέργησαν επι δεκαετίες, συλλογικά ή μεμονωμένα, επώνυμοι και ανώνυμοι εργάτες του πνεύματος, ευχόμενος να παραμείνει πάντα δημιουργική στη σκιά του Ανδρέα Καρκαβίτσα. Μιλώντας για τον Χρήστο Ντάντο, επισήμανε ότι γεννήθηκε το 1950 στα Λεχαινά και είναι ιδρυτικό και λειτουργικό μέλος της Πολιτιστικής ομάδας ενώ υπενθύμισε πως συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης συλλογής του Ντάντου “Στην ουρά της Χιλιετηρίδας” από τις εκδόσεις του ιστορικού Συλλόγου των Λεχαινών Μορφωτική Ένωση Ανδρέας Καρκαβίτσας.
Ο Χρήστος Ντάντος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τους  ομιλητές και αφιέρωσε την εκδήλωση στην πριν ένα χρόνο εκλιπούσα σύζυγό του Δώρα.

Ακολούθησε ένα μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε και παρουσίασε ο γνωστός συνθέτης και τραγουδοποιός Ορέστης Ντάντος, γιος του Χρήστου, μαζί με τους συνεργάτες του Γιώργο Καρδιανό και Δήμητρα Τσάτσου. Στο τέλος ο Χρήστος Ντάντος τραγούδησε δυό δικά του τραγούδια σε στίχους των αγαπημένων του ποιητών Γιάννη Σκαρίμπα και Νίκου Καββαδία, από τη δεκαετή (1971-1981) θητεία του στην μουσική. 

Ήταν μια όμορφη  και συγκινητική εκδήλωση τα έξοδα της οποίας καλύφθηκαν από την πώληση αντιτύπων της συλλογής στο κοινό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot