FOLLOW US: facebook twitter

Συγκίνηση και μοναδικές στιγμές στο 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος»

Ημερομηνία: 09-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός


Τριήμερο γιορτής για το θέατρο στην Αμαλιάδα


To 1o Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας “Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος” το οποίο αγκάλιασαν οι Θεατρικές ομάδες αλλά και το θεατρόφιλο κοινότης Ηλείας, ολοκληρώθηκε χθες στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας. Ένα τριήμερο γεμάτο θεατρικές παραστάσεις από ερασιτεχνικές ομάδες της Ηλείας αλλά και της Θεσπρωτίας και της Πάτρας. Ένα τριήμερο τέχνης και πολιτισμού που έβαλε γερά θεμέλια, ανακοινώνοντας ήδη, πως του χρόνου, το 2ο Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Γιάννη Παπανδρικόπουλο, τον άνθρωπο που σε χρόνια δύσκολα, μαζί με τον Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλο έφεραν το θέατρο στην Αμαλιάδα.

Η έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας «Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αναμνήσεων με δυνατή στιγμή την παραλαβή τιμητικής πλακέτας από τη σύζυγο του αείμνηστο Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλου Νίκη, τον γιό του Σοφοκλή και τον εγγονό του Ανδρέα την οποία και παρέδωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. «Ο πατέρας μου δεν πρόλαβε να παίξει στην σκηνή του υπέροχου αυτού χώρου, του Πολυχώρο Πολιτισμό του δήμου μας… είμαστε ευτυχείς και ευχαριστούμε για τη μεγάλη τιμή στο πρόσωπο του. Σπουδαίος άνθρωπος δεν είναι αυτός που φεύγει και τον θυμούνται όλοι αλλά αυτός που φεύγει και αφήνει πίσω του μιμητές, παρακαταθήκης» είπε ο γιός του.

Ο δήμαρχος Ήλιδας κηρύσσοντας την έναρξη του Φεστιβάλ, αναφέρθηκε στην συνεισφορά και στο έργο του μεγάλου θεατράνθρωπου Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλου στην Αμαλιάδα, ενώ ανακοίνωσε ότι το δεύτερο Φεστιβάλ, θα είναι αφιερωμένο στον επίσης μεγάλο άνθρωπο του θεάτρου και του πολιτισμού, Γιάννη Παπανδρικόπουλο.

Στη σκηνή του Πολυχώρου προβλήθηκε βίντεο με χαιρετισμό του Κώστα Γεωργουσόπουλου, Κριτικού Θεάτρου και ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών που θα συμβάλει στην δημιουργία Θεατρικής Βιβλιοθήκης στον Πολυχώρο Πολιτισμού του δήμου Ήλιδας, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο- αφιέρωμα στον αείμνηστο Ανδρέα Φραγκογιαννόπουλο με στιγμιότυπα από τις θεατρικές εμφανίσεις του αλλα και δηλώσεις παραγόντων, συναδέλφων και φίλων του.

Το Φεστιβάλ ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας και του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας με τις Ερασιτεχνικές Ομάδες της Αμαλιάδας: ερασιΤεχνες, Στην Σκηνή- Αποχρώσεις, και της Θεατρικής Ομάδας των Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot