FOLLOW US: facebook twitter

Συγχώνευση τμημάτων στο 5ο Δημοτικό σχολείο Πύργου

Ημερομηνία: 21-09-2024 | Συντάκτης:

Την Τετάρτη 18/9/2024 η Δ/νση ΠΕ Ηλείας εντελώς αιφνιδιαστικά και ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα, ανακοίνωσε την συγχώνευση των 2 τμημάτων της ΣΤ τάξης του 5ου ΔΣχ. Πύργου.

Η απόφαση αυτή ένα πράγμα επιβεβαιώνει: Ότι αντιμετωπίζουν την μόρφωση των μαθητών μας ως «κόστος» που πρέπει να περικοπεί.

Συγχωνεύοντας τμήματα μειώνουν τους εκπαιδευτικούς κι αυτό το βαφτίζουν «εξοικονόμηση πόρων» στις πλάτες τις δικές μας και των μαθητών μας. Κόστος γι’ αυτούς είναι οι ανάγκες των παιδιών μας για ένα σύγχρονο σχολείο. Γι’ αυτό βαφτίζουν «εξοικονόμηση» την περικοπή δαπανών για προσλήψεις εκπαιδευτικών και το στοίβαγμα μαθητών σε λιγότερες τάξεις.

Η λειτουργία των 2 τμημάτων της ΣΤ τάξης του 5ου ΔΣχ. επιβάλλεται από άκρως παιδαγωγικά κριτήρια, αλλά και γιατί στη συγκεκριμένη τάξη  υπάρχουν ήδη 1 διάγνωση για παράλληλη στήριξη και 4 διαγνώσεις για Τμήμα Ένταξης. Γιατί η συγκεκριμένη τάξη έχει ενωθεί και χωρίσει ξανά στο παρελθόν με ό,τι συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα υπερασπίζεται:

  • Την ένταξη των μαθητών/τριών στο σχολικό περιβάλλον με τις ευνοϊκότερες συνθήκες.
  • Την έμπρακτη υποστήριξη των μαθητών/τριών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες προκειμένου να έχουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης.
  • Τον πραγματικό ρόλο του εκπαιδευτικού,  να ασκεί απρόσκοπτα το σύνθετο παιδαγωγικό του έργο και να μην μετατρέπεται σε “παιδοφύλακα”

Απαιτούμε μαζί με τους γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου:

  • Να ανακληθεί τώρα η βάρβαρη αυτή απόφαση!
  • Να συνεχίσουν με δύο τμήματα τα παιδιά στη ΣΤ΄ τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου  Πύργου!!!
  • Η μόνη λύση είναι η μαζική απάντηση κόντρα και σε αυτή την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του μορφωτικού δικαιώματος όλων των παιδιών.
  • Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε μ’ αυτήν την κατάσταση που απαξιώνει το Δημόσιο Σχολείο και το δικαίωμα στη μόρφωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot