FOLLOW US: facebook twitter

Σχόλιο στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Προσανατολισμού από το Φροντιστήριο «Άλμα»

Ημερομηνία: 10-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28733″ img_size=”full”][vc_column_text]Στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών της Γ’ Λυκείου. Το διδαγμένο κείμενο αποτελεί απόσπασμα από το έργο του Πλάτωνα «Πρωταγόρας» και συγκεκριμένα την 3η ενότητα, η οποία παραμένει στη διαμορφωμένη εξεταστέα ύλη για την επόμενη χρονιά.

Με δεδομένο ότι οι μαθητές δε θα εξετάζονταν στην απόδοση της μετάφρασης του διδαγμένου κειμένου, προστέθηκαν ερωτήσεις κατανόησης «Σωστού – Λάθους» με αιτιολόγησή τους από το δοθέν κείμενο. Η πρωτοτυπία συνεχίστηκε και στο αδίδακτο κείμενο, όπου εξετάστηκε απόσπασμα από το έργο του Ξενοφώντος «Κυνηγετικός» με την προσθήκη ερμηνευτικής ερώτησης που άπτονταν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων. Οι λοιπές γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις δεν παρουσίαζαν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, αν εξαιρεθεί η διαφοροποίηση ως προς τη διατύπωση, καθώς από φέτος οι ζητούμενοι τύποι έπρεπε να εντοπιστούν και να μεταγραφούν από τους εξεταζόμενους.

Τα συγκεκριμένα θέματα απαιτούσαν άρτια γνώση των αρχαίων ελληνικών σε συνδυασμό με εκφραστική δεινότητα προκειμένου οι μαθητές να ανταπεξέλθουν στα ζητούμενα.

Φιλολογική Ομάδα «Άλμα»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot