FOLLOW US: facebook twitter

Συζήτηση ενάντια στη συμφωνία για τις βάσεις από την Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας στις 7 Οκτώβριου στον Πύργο

Ημερομηνία: 30-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας ενημερώνει το λαό της περιοχής για την ανανέωση της Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, της λεγόμενης «Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ..

Είναι η Συμφωνία για την παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο ελληνικό έδαφος. Υπογράφτηκε αρχικά τον Ιούλιο του 1990 από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τότε ανανεώνεται κάθε χρόνο. Σήμερα η κυβέρνηση όχι μόνο ετοιμάζεται να την ανανεώσει ξανά, αλλά πλέον με μακρόχρονη έως και χρονικά απροσδιόριστη ισχύ, προσθέτοντας και νέες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ.

Ο λαός έχει τη δύναμη να αντιπαλέψει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, παλεύοντας ταυτόχρονα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και την συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την παιδεία της αγοράς, την επίθεση σε μισθούς, συντάξεις, εισοδήματα αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.

Η γενική απεργία στις 2 Οκτώβρη, με το ΠΑΜΕ, μπορεί να αποτελέσει σταθμό αυτού του αγώνα.

Για την ενημέρωση, τη συζήτηση, την οργάνωση της πάλης και στην περιοχή μας, ενάντια στη νέα συμφωνία για τις βάσεις, η Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας καλεί  τους μαζικούς φορείς της περιοχής να συμμετέχουν στη σύσκεψη που διοργανώνει την Δευτέρα 07/10/2019, ώρα 18:30, στον Πύργο, αίθουσα ΠΕΔ (Μανωλοπούλου και Μαγνησίας).

Συμμετέχουμε και καλούμε το λαό της περιοχής να στηρίξει την πανελλαδική καμπάνια υπογραφών ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος