FOLLOW US: facebook twitter

Συσκέψεις και αποφάσεις από τον δήμο Ζαχάρως σε συνεργασία με την ΠΕ Ηλείας: Προτεραιότητα η αντιπλημμυρική προστασία

Ημερομηνία: 07-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Οριστικές λύσεις στα πλημμυρικά προβλήματα της Ζαχάρως δρομολογεί η δημοτική αρχή, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ξανά ανθρώπινες ζωές και περιουσίες εξαιτίας του υπερχειλισμού στις τάφρους που είναι κοντά στην παραλιακή ζώνη. Αρχικά αποφασίστηκε από την οικονομική επιτροπή η άμεση παρέμβαση στη «γράνα της Ζαχάρως», στο τμήμα από το Κέντρο Υγείας μέχρι το Γυμνάσιο, καθώς η κακοκαιρία του περασμένου μήνα προκάλεσε προβλήματα.

Μετά και την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αποφασίστηκε η  υλοποίηση –με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης λόγω του κατεπείγοντος, εργασιών κατεπείγουσας αποκατάστασης των ζημιών, ύψους περίπου 2.500 ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνουν την απομάκρυνση πλατάνου που είχε παρασυρθεί και είχε φράξει το σκεπασμένο τμήμα, η απόφραξη της γράνας και η απομάκρυνση φερτών υλικών.

Όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος στην «Ξηροχωρίτικη γράνα», πριν από μερικές ημέρες ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, έκανε αυτοψία μαζί με ιδιοκτήτες της περιοχής, παρουσία και εκπροσώπων της ΠΕ Ηλείας, για να συζητήσει μαζί τους τον τρόπο με τον οποίο θα βρεθεί μόνιμη λύση και αναμένεται να δρομολογηθούν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις από την ΠΕ Ηλείας για να μην προκληθούν ξανά ζημιές στις παραλίμνιες περιοχές του Καϊάφα.

Από την πλευρά του δημάρχου τέθηκε προς συζήτηση και η πρόταση να διανοιχθεί δρόμος που θα ενώνει τον οδικό τμήμα προς Καϊάφα με το οδικό τμήμα προς Κάτω Ξηροχώρι, με παραχώρηση μερικών μέτρων γης από τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να λυθούν οριστικά τα αντιπλημμυρικά προβλήματα και ταυτόχρονα να ανέβει και η αξία των εκτάσεών τους.

«Με ομοψυχία και εμπιστοσύνη συζητήσαμε τις παραμέτρους του ζητήματος της ξηροχωρίτικης γράνας. Κάναμα αυτοψία, συζητήσαμε με τους ιδιοκτήτες και ενημερώσαμε και την ΠΕ Ηλείας για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Παράλληλα, καταθέσαμε μια πρόταση στους ιδιοκτήτες, η οποία πιστεύουμε ότι θα έχει σημαντικά οφέλη και για τους ίδιους και για το κοινωνικό σύνολο. Στόχος μας είναι να εκλείψουν τα πλημμυρικά φαινόμενα και να θωρακίσουμε τον δήμο», ανέφερε ο κ. Αλεξανδρόπουλος και πρόσθεσε ότι δρομολογήθηκε και η παρέμβαση στο τμήμα της γράνας της Ζαχάρως, που είναι εντός του πολεοδομικού ιστού, σημειώνοντας ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν είχει γίνει παρέμβαση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος