FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζουν την απεργία–αποχή από την αξιολόγηση η ΕΛΜΕ Ηλείας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Ολυμπίας

Ημερομηνία: 05-10-2021 | Συντάκτης:

«Χωρίς συνέπειες η συμμετοχή στην απεργία- αποχή μέχρι το Εφετείο»


Την συνέχιση της απεργίας- αποχής από την αξιολόγηση, έως ότου τελεσιδικήσει η απόφαση που την έκρινε παράνομη στο Εφετείο, αποφάσισαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας (ΣΕΠΕ) και η ΕΛΜΕ Ηλείας.
Με ανακοίνωση του ο ΣΕΠΕ επισημαίνει: «Με απόλυτη περιφρόνηση σε κάθε θεσμική διαδικασία και δεοντολογία, η κυρία Υπουργός έσυρε στο δικαστήριο τις τέσσερις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Παραδέχτηκε έτσι, αφενός τη συντριπτική συμμετοχή στην απεργία αποχή και, αφετέρου, ότι οι απειλές της ήταν κενές περιεχομένου.
Η διαδικασία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανέδειξε όλη την ένδεια των επιχειρημάτων της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και οδήγησαν σε μια απόφαση που «αναγνωρίζει» ως… παράνομη την απεργία αποχή. Η πικρή αλήθεια για την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι ότι, παρά την άσκηση πιέσεων εκ μέρους της, το Δικαστήριο με την απόφασή του απέρριψε, το αίτημά της περί απαγόρευσης της συνέχισης της απεργίας ενώ, φυσικά, δεν την έκρινε καταχρηστική. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά από αυτήν την απόφαση προσφεύγει στο Εφετείο για την ακύρωσή της, ενώ παράλληλα ζήτησε από την Α.Δ.Ε..Δ.Υ., την υπερκείμενη τριτοβάθμια οργάνωση, να κηρύξει και εκείνη την απεργία αποχή. Επομένως, συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στην απεργία αποχή, τουλάχιστον μέχρι την απόφαση του Εφετείου, σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά μας. Αποφασίζουμε συλλογικά τα επόμενα βήματά μας, τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπάρχει με την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία-αποχή.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να πορεύονται τον δρόμο του αγώνα για τη θωράκιση του δημόσιου σχολείου, μέχρι να βάλουμε τέλος στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την τρομοκρατία που ασκείται στους εκπαιδευτικούς. Καλούμε τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/ες να μην διαχωρίσουν τη θέση τους και να συστρατευθούν με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους απέναντι σε όσα με απειλές και εκβιασμούς προσπαθεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να επιβάλλει. Δεν τρομοκρατούμαστε… ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΜΕ και συνεχίζουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!».

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πύργου από την ΕΛΜΕ

Τη συνέχιση της απεργίας- αποχής από την αξιολόγηση αποφάσισε και η ΕΛΜΕ Ηλείας καλώντας μάλιστα σε μαζική συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου την ημέρα που θα εκδικάζεται στην Αθήνα η Έφεση που κατέθεσαν κατά της απόφασης που έκρινε τις κινητοποιήσεις τους παράνομες.
Με ανακοίνωση της, χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν μαζικά στη μεγάλη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, υπερασπίζοντας το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους. «Για την Ηλεία, η ανταπόκριση των συναδέλφων στην υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου ήταν πολύ μεγάλη. Αναφέρουμε πως από τα 39 σχολεία της Β’ βαθμιας στα οποία ορίσθηκαν συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων, τα 33 τάχθηκαν μαζικά με την απεργία αποχή της ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Η πολιτική ήττα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αποδείχθηκε περίτρανα με την προσφυγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών. Όποιος δεν μπορεί να πείσει τρέχει στα δικαστήρια! Ταυτόχρονα επιχειρεί για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει την εντύπωση του τετελεσμένου για να διασπείρει τον πανικό και να αναγκάσει τα σχολεία από τη Δευτέρα να πάρουν πίσω τη συμμετοχή τους στην απεργία αποχή και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη συνοπτική έκθεση αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και τον προγραμματισμό, στην “πλατφόρμα του ΙΕΠ που παραμένει ανοικτή”. Όπως είναι γνωστό η απόφαση του δικαστηρίου που έβγαλε παράνομη την απεργία αποχή των εκπαιδευτικών δεν είναι άμεσα εκτελεστή. Σύμφωνα με τη Νομική Σύμβουλο της ΔΟΕ Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα: “Με βάση τα παραπάνω, είναι επιτρεπτή η συνέχιση της απεργίας αποχής έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το Εφετείο, επί της υπ’ αρ. 534/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αφού η εκδοθείσα απόφαση δεν κηρύχθηκε ούτε άλλωστε θα μπορούσε να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή».
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου καθώς αυτή δεν είναι άμεσα εκτελεστή. Ως εκ τούτου, μέχρι την τελεσίδικη και αμετάκλητη κρίση της απεργίας αποχής ως παράνομης, καμία απολύτως συνέπεια δεν υπάρχει για τους/τις απεργούς. Είναι δεδομένο ότι αν το ΥΠΑΙΘ επιβάλλει οποιαδήποτε παράνομη ποινή σε απεργούς, η ΟΛΜΕ θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες, συνδικαλιστικές και νομικές, ενέργειες.
Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας – συνεχίζουμε την απεργία αποχή! Επιστρέφουμε τον φόβο στο ΥΠΑΙΘ! Η τρομοκρατία δεν λυγά το εκπαιδευτικό κίνημα!».

Ψήφισμα

Παράλληλα εξέδωσαν και ψήφισμα με το οποίο καταδικάζουν την απαράδεκτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά της δυναμικής πορείας των εκπαιδευτικών την προηγούμενη εβδομάδα κατά την εκδίκαση της προσφυγής του ΥΠΑΙΘ για την απεργία αποχή.
«Το Υπουργείο κήρυξε τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς, αλλά στη μάχη αυτή νικητές θα είναι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και το δημόσιο σχολείο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος