FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Τύπου για το 40ο Ολυμπιακό Ράλλυ: «Η αφρόκρεμα του motorsport θα είναι εδώ»

Ημερομηνία: 04-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85953″ img_size=”full”][vc_column_text]Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου για το επετειακό 40ο Ολυμπιακό Ράλλυ  που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στις ειδικές διαδρομές του Λάλα και της Φολόης. Για τη διοργάνωση μίλησαν ο ισχυρός άνδρας της Α.Ο.Λ.Α.Π., Μιχάλης Αποστολόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος και σύμβουλος αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού, Δημήτρης Κωσταριάς και ο αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος.

Δημήτρης Κωσταριάς: «Η Π.Ε. Ηλείας στηρίζει τη σπουδαία διοργάνωση»

Ο Δημήτρης Κωσταριάς πήρε πρώτος το λόγο και ανέφερε τα εξής: «Το 40ο επετειακό Ολυμπιακό Ράλλυ είναι γεγονός. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί μια δυναμική μορφή αθλητικής δράσης. Ο αθλητισμός της Ηλείας έχει αγκαλιάσει το Ολυμπιακό Ράλλυ, αυτή τη μεγάλη διοργάνωση  που εδώ και 40 χρόνια τιμά την Ηλεία. Αυτό αποδεικνύεται και από τις συμμετοχές αλλά και τη συμμετοχή του κόσμου που περιμένει αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Τα οφέλη για την Ηλεία συμπυκνώνονται στην άμεση ανταποδοτικότητα σε κίνηση, από την προσέλευση των αθλητών αλλά και κόσμου που έρχεται στο νομό, αλλά και στην έμμεση ανταποδοτικότητα μέσα από την προβολή της Ηλείας. Γι’ αυτό λοιπόν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει αυτή τη σπουδαία διοργάνωση που εδώ και 40 χρόνια αυτή η μορφή αθλητικής δράσης τιμά την περιοχή μας. Είμαστε στη συνδιοργάνωση,  παρέχουμε κάθε βοήθεια στον πρόεδρο και στο Δ.Σ. της Α.Ο.Λ.Α.Π. και από αυτή τη θέση θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους, στον πρόεδρο και με όλη την ασφάλεια που παρέχεται σε αυτή τη διοργάνωση και όλα να κυλήσουν όπως η διοργάνωση τα έχει σχεδιάσει».

Αντώνης Χρυσανθακόπουλος: «Τιμή να ξεκινά από την Παγκόσμια πόλη»

Ο Αντώνης Χρυσανθακόπουλος εκ μέρους του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας τόνισε: «Από χρονιά σε χρονιά τα μηνύματα για το Ολυμπιακό Ράλλυ  είναι ελπιδοφόρα τόσο ως προς τις συμμετοχές όσο και για το σπουδαίο θέαμα που απολαμβάνουν οι θεατές. Το Ολυμπιακό Ράλλυ, έχουμε την τιμή να ξεκινά από την Παγκόσμια πόλη, την Αρχ. Ολυμπία, που προσπαθεί μέσα από αυτόν τον αγώνα να συνδέσει τόσο την ιστορική πλευρά όσο και την πλευρά του περιβάλλοντος, καθώς λόγω του φυσικού κάλλους που υπάρχει στο δρυοδάσος της Φολόης, προωθεί τόσο τον εναλλακτικό όσο και τον αθλητικό τουρισμό.

Ο εναρκτήριος αυτός αγώνας αποτελείται από 6 ειδικές, στο Λάλα και στην πανέμορφη Φολόη. Το σέρβις παρκ θα βρίσκεται στο Δημοτικό σχολείο -γήπεδο του Λάλα. Η εκκίνηση θα γίνει στις 9.30 το πρωί στην έξοδο του σέρβις παρκ και ο τερματισμός στις 3.30μ.μ. στο Δημαρχείο Αρχ. Ολυμπίας, όπου θα ακολουθήσουν και οι απονομές. Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στους θεατές ως προς την προφύλαξη και την προσοχή στις περιουσίες των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος Φολόης καθώς έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων για την καταστροφή της περιουσίας των θεατών. Από τη μεριά του Δήμου, έχουμε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια διοργάνωση του αγώνα και ευελπιστούμε να απολαύσουμε ωραίο θέαμα. Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του Δημάρχου τόσο τον αντιπεριφερειάρχη και τον υπεύθυνο των αθλητικών θεμάτων, κ. Κωσταριά, την Π.Ε.Δ. και τον κ. Αποστολόπουλο και το Δ.Σ. της ΑΟΛΑΠ,  που κάθε χρόνο προσπαθεί να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο τον αγώνα».

Μιχάλης Αποστολόπουλος: «Είναι μεταξύ των κορυφαίων αγώνων»

Τέλος, ο πρόεδρος της Α.Ο.Λ.Α.Π. είπε: «8 Σεπτεμβρίου του 1974 ξεκίνησε το Ολυμπιακό Ράλλυ από την πλατεία του Πύργου, 7 Απριλίου του 2019 συμπληρώνονται 40 διοργανώσεις, ένα μεγάλο γεγονός του νομού μας. Είναι συγκινητικό που οι άνθρωποι αυτοί που ονειρεύτηκαν τη λέσχη για το πρώτο ράλλυ να αναλογιστούν πως μετά από μισό αιώνα φτάσαμε στην 40η διοργάνωση. Όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει τεράστια προσπάθεια, το ράλλυ το καθιερώσαμε και αρχίζει το πρωτάθλημα κάθε χρόνο απ’ τον Πύργο. Είναι ο κορυφαίος και αν όχι , είναι μέσα στην τριάδα των κορυφαίων αγώνων της χώρας μας. Η αφρόκρεμα του μοτοσπορτ, που τρέχουν σε χωμάτινα είναι εδώ. Είναι αγωνιζόμενοι που έχουν τρέξει σε παγκόσμια πρωταθλήματα, που έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα Ελλάδας, ό,τι καλύτερο υπάρχει στη χώρα μας. Θα το απολαύσουν οι κάτοικοι της Ηλείας και των γειτονικών δήμων την Κυριακή το πρωί, στη διαδρομή το δρυόδασος της Φολόης και του Λάλα.

Όλα τα χρόνια, όσο είμαι εγώ πρόεδρος η νομαρχιακή διοίκηση Ηλείας και η μετέπειτα Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ήταν συνδιοργανωτής μας και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Τα δύο τελευταία χρόνια προστέθηκε στο παιχνίδι και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας ο δήμος Πύργου και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς του αγώνα, που χωρίς αυτούς δεν θα κάναμε τίποτα, ενώ συνοδοιπόροι είναι τα νομικά πρόσωπα του δήμου.

«Να σέβονται και να ακούν τους κριτές»

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, το κέντρο του αγώνα θα είναι το σχολείο του Λάλα, εκεί θα είναι και η γραμματεία του αγώνα, αφού δεν έχουμε ξεχωριστή γραμματεία φέτος. Στο αμφιθέατρο του σχολείου θα είναι εκεί η γραμματεία, το κέντρο επιχείρησης του αγώνα, ενώ το πρώτο αγωνιστικό θα φύγει από το σχολείο 9:30 και 9:43 θα είναι στο ΣΕΧ για να πάρει εκκίνηση. Από εκεί και πέρα ξεκινάει ο αγώνας, οι δρόμοι θα κλείσουν στις 8:00, χωρίς καμία καθυστέρηση. Στις 08:00 θα σφραγίσουν η αστυνομία και οι κριτές τις ειδικές διαδρομές. Όποιος έρθει καθυστερημένος, μπορεί να μπει στο site της ΑΟΛΑΠ aolap.gr εκεί θα τα βρει όλα, τις προσβάσεις κλπ. Οι δρόμοι θα κλείσουν στις 8:00 και θα ανοίξουν στις 15:30 το μεσημέρι , δηλαδή όποιος βάλει το αυτοκίνητό του μέσα, θα το πάρει τότε. Τα μέτρα που προβλέπει η παγκόσμια και Ελληνική Ομοσπονδία τα έχουμε λάβει, έχοντας την εμπειρία πολλών χρόνων. Πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν καλά. Το μόνο που ζητάω από τους θεατές είναι να σέβονται και να ακούν τους κριτές, γιατί το άθλημα είναι επικίνδυνο. Δεν παίζουμε με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, οι ταχύτητες είναι υπερβολικές, τα αυτοκίνητα μπορεί να πετάξουν σε οποιαδήποτε στροφή πέτρες πίσω τους και κάποια πέτρα να τους χτυπήσει και να έχουμε ατύχημα. Τα λέμε αυτά για να κυλήσουν όλα ομαλά , να φτάσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και να γραφτεί αυτή η διοργάνωση στην ιστορία σαν μία πετυχημένη διοργάνωση».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot