FOLLOW US: facebook twitter

Συναυλία Ανδριόπουλου με το Μανώλη Μητσιά το Σάββατο 4 Μαϊου από τον Δ.Ο.Π Πύργου στον “Απόλλωνα”

Ημερομηνία: 25-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87462″ img_size=”full”][vc_column_text]

«Ένα ταξίδι με ήχους της μουσικής στα λόγια των ποιητών»

Ένα απάνθισμα των έργων του, θα παρουσιάσει στο Θέατρο Απόλλων στον Πύργο, ο Ηλίας Ανδριόπουλος με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν σε μια και μοναδική συναυλία ο Μανώλης Μητσιάς και η Θεοδώρα Μπάκα με τίτλο «Ένα ταξίδι με τους ήχους της μουσικής στα λόγια των ποιητών».

Αγαπημένα τραγούδια από τους κύκλους «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», «Λαϊκά Προάστια», «Προσανατολισμοί» «Αργοναύτες» και  «Ωδές» θα πλημμυρίσουν το Θέατρο Απόλλων, σε μια μαγική βραδιά, το Σάββατο 4 Μαΐου στις 9.30 το βράδυ.

Μαζί του ένα κουαρτέτο κλασικού κλίματος, που αποτελείται από τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο, τον Αλέξανδρο Μποτίνη στο βιολοντσέλο και τον Ηρακλή Ζιάκα στο μαντολίνο- μπουζούκι, θα αποδώσει μοναδικά τις συνθέσεις του Ηλία Ανδριόπουλου, μέσα από νέες και φρέσκιες ενορχηστρώσεις του συνθέτη.

Τη συναυλία διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου (ΔΟΠΠ).

Στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, παρουσία του μουσικοσυνθέτη, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠ Νίκος Λαϊνόπουλος επισήμανε ότι είναι τιμή τους που αναλαμβάνουν τη διοργάνωση συναυλίας με έργα του «ζωντανού θρύλου» Ηλία Ανδριόπουλου τονίζοντας ότι θα είναι μια από τις πολύ δυνατές βραδιές που έχουν οργανώσει. «Τον ευχαριστούμε για την τιμή και τη δυνατότητα που μας δίνει κάνουμε αυτή τη βραδιά με ερμηνευτές τον Μανώλη Μητσιά που είναι ο κατεξοχήν ερμηνευτής των τραγουδιών του και τη Θεοδώρα Μπάκα μια καταπληκτική ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς» είπε και πρόσθεσε ότι το καλοκαίρι θα διοργανώσουν μια ακόμα μεγαλύτερη συναυλία σε υπαίθριο χώρο μιας και το Θέατρο Απόλλων είναι περιορισμένης χωρητικότητας.

Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, έκανε εκτενή αναφορά στην διαδρομή του με τον Ηλία Ανδριόπουλο με τον οποίο «σμίξαμε τα όνειρα μας για τον τόπο» και τόνισε πως εκείνος ήταν που τον οδήγησε στη δημιουργία του ιστορικού κέντρου της πόλης αλλά και είχε την ιδέα για το ανοιχτό θέατρο στο Κατάκολο. Ο κ. Λιατσής αναφέρθηκε ακόμα στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, ευχόμενος να αρθούν οι δυσκολίες από την περιφέρεια και το έργο να υλοποιηθεί απ’ όποιο δήμαρχο και να εκλεγεί ενώ ανακοίνωσε πως στην καλοκαιρινή πανσέληνο του Αυγούστου θα διοργανώσουν μια μεγάλη συναυλία του Ηλία Ανδριόπουλου στο χώρο που έχουν ονειρευτεί να κατασκευαστεί το Θεατράκι στο Βουνό Κατακόλου. «Το χρωσταω σε μένα και σε εκείνον» είπε και πρόσθεσε ότι «τιμώντας τον Ηλία, τιμάω το παρελθόν μου. Φεύγω από το δημαρχείο ως ο ταπεινός των ταπεινών, χωρίς καμία έπαρση και παραμένω ανιδιοτελής υπηρέτης της πόλης εκεί όπου θα μπορώ μαζί με Ηλία και άλλους φίλους πάντα να βοηθάμε τον εκαστοτε δήμαρχο».

Ο μουσικοσυνθέτης, τόνισε ότι κάθε φορά που βρίσκεται στον Πύργο τον κυριεύει ένα συναίσθημα αγάπης και χρέους μαζί και πως νιώθει σα να δίνει εξετάσεις. «Η συναυλία που θα δοθεί στον Πύργο έχει ως προμετωπίδα το εξής. Ένα ταξίδι με τους ήχους της μουσικής στα λόγια των ποιητών. Νομίζω ότι αυτό συγκροτεί την καλλιτεχνική μου υπόσταση και αποτυπώνει σε βάθος το μουσικό μου προσανατολισμό. Το περιεχόμενο της βραδιάς διαγράφει μια μακρά πορεία στο έργο μου. Είναι η πορεία μου στη μουσική όπως άρχισε και όπως εξελίχθηκε για τα 40 χρόνια της δημιουργικής μου διαδρομής… Η πλευρά της μουσικής μου που αφορά το τραγούδι πατάει γερά στα λόγια των μεγάλων ποιητών Κάλβος, Σεφέρης, Ελύτης, Γκάτσος, Ελευθερίου, Μπουρμπούλης… Στον Απόλλωνα, θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε τα ωραιότερα τραγούδια μου, από δυο υπεροχές φωνές που θα τις συνοδεύουν τρεις διαλεχτοί μουσικοί…».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot