FOLLOW US: facebook twitter

Συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης από τον Στέφανο Ξενάκη στο Βούναργο

Ημερομηνία: 29-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
-Την διάλεξη διοργάνωσαν οι Σύλλογοι διδασκόντων και γονέων του δημοτικού Βουνάργου στην κατάμεστη αίθουσα του σχολείου

Μέσα από «13 ιστορίες που μπορεί και να σας αλλάξουν τη ζωή», ο Στέφανος Ξενάκης, ο γνωστός συγγραφέας βιβλίων όπως το «ΔΩΡΟ»  και ο «ΚΑΠΤΑΙΝ» που έχουν πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα ειδικά το πρώτο θεωρείται εκδοτικό φαινόμενο καθώς αγαπήθηκε από πολυάριθμους αναγνώστες, βρέθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στο Βούναργο, για μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βουνάργου. Τα τελευταία χρόνια ο Στέφανος Ξενάκης, ασχολείται με το πάθος του, την αυτοβελτίωση και την προσωπική εξέλιξη, τις οποίες υπηρετεί παθιασμένα με τα κείμενα και τις ομιλίες του. Παράλληλα, εργάζεται εντατικά για το όνειρό του, το «Ναι, Μπορώ», ένα μάθημα αξιών και αυτογνωσίας το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από την Α’ Δημοτικού.

Ο συγγραφέας, με μια συναρπαστική ομιλία και μέσα από 13 καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν δίπλα μας, ανέδειξε μια σειρά από απλές και φαινομενικά ασήμαντες καθημερινές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά, θαύματα που συμβαίνουν σε όλους μας και συχνά τα προσπερνάμε., παρουσιάζοντας στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο του σχολείου, έναν διαφορετικό τρόπο θέασης της ζωής. Μια ομιλία-πρόσκληση να βυθιστούμε στον εσωτερικό μας κόσμο, να αναμετρηθούμε με τις αποφάσεις μας και με τον τρόπο που ζούμε και σκεφτόμαστε κι όπως ο ίδιος λέει και στο βιβλίο του «Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο.Να το ανοίγεις.Μην το πετάς»

Εμείς ορίζουμε τις συνήθειές μας

Όπως ανέφερε ο κ. Ξενάκης, τα πράγματα είναι πολύ απλά στη ζωή, αν μάθουμε αν μάθουμε να ορίζουμε εμείς και τις συνήθειες μας μέσα από 13 μικρά «μυστικά» τα οποία ακολουθούμε για να ορίζουμε εμείς τη ζωή μας. Κάποια από αυτά είναι η κίνηση, η άθληση, αρκούν 30 λεπτά άσκησης την ημέρα  για να πέσει το άγχος κατά 50% και να εκτοξευτεί η αυτοεκτίμηση και η ενδορφίνη μας. Η άσκηση  είναι πιο αποτελεσματική από τα πιο βαριά αντικαταθλιπτικά. Ανέφερε ακόμα ότι η ζωή δεν είναι αυτό που μου συμβαίνει, είναι τι κάνω με αυτό που μου συμβαίνει και είναι πώς βάζω το πανί μου.  Η ζωή μας είναι οι επιλογές που κάνουμε.  Μια ακόμα από τις 13 μικρές καθημερινές συνήθειες που μπορεί να μας αλλάξουν τη ζωή είναι η δέσμευση.  Δεν σταματάς ποτέ για το όνειρό σου. Είναι χίλιες φορές καλύτερα να πεθάνεις εσύ παρά το όνειρό σου. Το 90% των ανθρώπων δεν έχει όνειρα. Από εμάς ξεκινούν όλα και σε εμάς καταλήγουν όλες οι πράξεις και οι επιλογές μας. Σημαντική λοιπόν είναι η αυτοβελτίωση σε όλα τα επίπεδα, ακολουθώντας το  «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος

Τέλος ο κ. Ξενάκης επισήμανε πως το να δουλεύεις με τον εαυτό σου κεφαλαιώδες. «Η γνώση είναι δύναμη και η άγνοια κατάρα. Βλέπω ανθρώπους θυμωμένους, σε αδιέξοδο, συχνά ακινητοποιημένους. Σκορπούν τη ζωή τους και δεν ζουν αυτό που λαχταρούν. Ακόμα και στις λύσεις βλέπουν προβλήματα. Γκρινιάζουν και δεν δρουν. Βλέπω να τους επιλέγει η ζωή αντί να την επιλέγουν εκείνοι. Άνθρωποι που τους φταίνε τα πάντα, χωρίς ποτέ να έχουν αναλογιστεί μήπως φταίνε κι αυτοί. Οφείλουμε να δουλέψουμε πολύ με τον εαυτό μας, έτσι έκανα κι εγώ. Πήγα σε σεμινάρια και σε ομάδες αυτογνωσίας. Διάβασα. Τόλμησα. Ρίσκαρα. Και τελικά ανταμείφθηκα. Γι αυτό προτιμώ τις όμορφες ιστορίες, στις οποίες οι τυχεροί δεν γεννιούνται αλλά γίνονται…»

Φωτογραφίες Γιάννης Μπερέτσος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος