FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την Υπουργό Πολιτισμού: Προχωρούν τα μεγάλα θέματα Πολιτισμού της Ηλείας

Ημερομηνία: 25-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτική

Ενόψει του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού που θα μπει στη διαβούλευση το αμέσως επόμενο διάστημα για την Περιφερειακή Πολιτισμική Πολιτική για το Σύγχρονο Πολιτισμό οι βουλευτές Δυτικής Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εποικοδομητική συζήτηση με την Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά για θέματα πολιτιστικής πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν τον Νομό μας και μας έχουν απασχολήσει είτε μέσω Κοινοβουλευτικού Ελέγχου είτε σε συσκέψεις για να εξετάσουμε την πορεία έργων που έχουν εξαγγελθεί ή που έχουμε ζητήσει να υλοποιηθούν.

Ενδεικτικά εξετάστηκαν θέματα που αφορούν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες και άλλα μνημεία της περιοχής, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, το Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης», την επαναλειτουργία του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων κλπ.

Η Υπουργός εξέφρασε την πολιτική της βούληση για αμέριστη συμπαράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου θα σταθούν αρωγοί για οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι βουλευτές Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Γεράσιμος Μπαλαούρας, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου και οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης και Κωνσταντίνος Σπαρτινός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος