FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Αυγερινοπούλου-Αμυρά: Η χάραξη των νέων πολιτικών του ΥΠΕΝ για την προστασία της βιοποικιλότητας

Ημερομηνία: 09-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Την Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για το 2020 επέδωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά, ο οποίος ήταν και Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και είχε συμβάλει στην συγγραφή της Εκθέσεως, ενώ τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντών του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.

Η πολυσέλιδη Έκθεση περιλαμβάνει τα πορίσματα της Επιτροπής επί των θεματικών που συζητήθηκαν κατά την προηγούμενη Σύνοδο και αφορούν, μεταξύ άλλων, τις βιώσιμες και «υπεύθυνες» επενδύσεις, την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, τη σύνδεση του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας με ειδική αναφορά στην COVID-19 και την προστασία της βιοποικιλότητας και την αγροτική παραγωγή.

Ο κ. Αμυράς και η Δρ. Αυγερινοπούλου συζήτησαν θέματα περιβαλλοντικής και αγροτικής πολιτικής, καθώς και ειδικότερα ζητήματα που εντάσσονται στο πεδίο της προστασίας της βιοποικιλότητας, με έμφαση την προστασία των επαπειλούμενων ειδών. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν οι νέες περιβαλλοντικές πολιτικές που θα χαράξει το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την προστασία και διαφύλαξη των επικονιαστών μέσω της οριοθέτησης των μελισσιών, αλλά και θέτοντας περιορισμούς στη χρήση φυτοφαρμάκων που είναι βλαβερών για τις μέλισσες, καθώς η επικονίαση είναι μια από τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει η φύση και κινητήριος δύναμη για την αναπαραγωγή των φυτών και την γεωργική παραγωγή. Μέριμνα θα δοθεί και στην προστασία των κητοειδών και δη των δελφινιών, όπου παρατηρούνται ζητήματα τόσο πρακτικής εφαρμογής όσο και σε επίπεδο νομοθεσίας.

Ειδικότερο σημείο ήταν και τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, ενόψει της συνάντησης του κ. Υφυπουργού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λιβανό, όπου η κα Αυγερινοπούλου επισήμανε την ανάγκη διεύρυνσης των μέτρων για την στήριξη των βιολογικών καλλιεργειών, αλλά και την προστασία των περιοχών Natura, και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι, πράγματι, θα δοθεί προτεραιότητα στα βιολογικά προϊόντα με διεύρυνση των προϊόντων που εντάσσονται στο Μέτρο 11 του ΠΑΑ και θα εξεταστεί η ένταξη και των μελισσοσμηνών, ενώ σε μια συμβολική κίνηση η κα Αυγερινοπούλου, προσέφερε στον κ. Αμυρά μέλι από την Ηλεία. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος