FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: “Ζητάμε ειδική μέριμνα και αναστολή υποδοχής κοινού”

Ημερομηνία: 17-03-2020 | Συντάκτης:

Ειδική μέριμνα για την προστασία της υγείας των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων αλλά και να βρεθεί τρόπος αναστολής υποδοχής του κοινού, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως. Ταυτόχρονα απευθυνόμενος σε όλους τους εργαζομένους, συστήνει ψυχραιμία και τήρηση όλων των  μέτρων προφύλαξης. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τις ανησυχίες του και τους φόβους του σχετικά με την εξέλιξη με τον νέο Κορωνοϊό και απαιτούσε από τις Δημοτικές αρχές να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της νόσου (αρ. πρωτ. 148/13-03-2020).Αυτές οι δύο εβδομάδες όπως λένε οι ειδικοί ότι θα είναι και οι δυσκολότερες το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους. Γι’ αυτό θα θέλαμε να δείξετε ψυχραιμία, τήρηση μέτρων ατομικής υγιεινής, χρησιμοποιώντας  όλα τα απαραίτητα υλικά που προμηθευτήκαμε για το πλύσιμο των χεριών. Θα γίνει και νέα απολύμανση σε όλους τους χώρους αγοράσαμε αντισηπτικά, γάντια. Υπάρχει όμως έλλειψη σε μάσκες που άμεσα θα χορηγήσουμε σε όλους.

Όλοι οι γονείς που εργάζεστε και έχετε τέκνα έως 15 χρονών θα λάβετε την άδεια ειδικού σκοπού αλλά και οι ευπαθείς ομάδες όπως καρκινοπαθείς και μεταμοσχευμένοι θα πάρουν και αυτοί ειδική άδεια. Ζητάμε όμως άμεση έκδοση (ΚΥΑ) Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα επεκτείνει στους δικαιούχους της άδειας ειδικού σκοπού και εκτός από τους καρκινοπαθείς και όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση να συμπεριληφθούν και οι άλλες κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα όπως καρδιαγγειακά, σακχαρώδη διαβήτη, αναπνευστικά κλπ.

Ζητήστε από τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στα μέτρα προφύλαξης αποφεύγοντας ευγενικά κάθε επαφή ή χειραψία μαζί τους και οι περισσότερες συναλλαγές να γίνονται τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικά μέσα.

Πολλοί συνάδελφοι που βρίσκονται σε άμεση επαφή με το κοινό, ανησυχούν για την υγεία τους.

Σωστά τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση αλλά δεν εστίασε σε πιο «ειδικά» μέτρα για την προστασία της υγείας των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων που είναι «έκθετοι» στο κοινό  κάτι που και εμείς οι ίδιοι επιθυμούμε (μέσω πχ μιας πιο εξειδικευμένης εγκυκλίου), ζητάμε «ειδική μέριμνα» και όχι  αυτά τα μέτρα να εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο κανόνων ατομικής – συλλογικής προστασίας που έχει εκδώσει το Υπουργείο Υγείας.

Υπάρχει φόβος σε όλες τις υπηρεσίες διότι καθημερινά δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και συνεχώς είμαστε με ένα αντισηπτικό στο χέρι.

Θεωρούμε λοιπόν ότι τα ΚΕΠ – Βοήθεια στο Σπίτι – ΚΕΑ – Δημοτολόγιο – ΤΑΠ – Πρωτόκολλο,αλλά και οι εργαζόμενοι που έχουν συναλλαγή και οι ίδιοι οι πολίτες που προσέρχονται σε αυτά, βρίσκονται εγκαταλειμμένοι στην μοίρα τους και θα αποτελέσουν πολύ σύντομα εστία διάδοσης της λοίμωξης αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα.

Ζητάμε να βρεθεί τρόπος αναστολής υποδοχής κοινού, ως μέτρο που θα συμβάλει στον περιορισμό και την καθυστέρηση διασποράς του νέου ιού. Εξαιρετικά σημαντικά και τα δύο στο να σωθούν ζωές”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος