FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως: Ζητά διατήρηση της προσωπικής διαφοράς και στους Σχολικούς Φύλακες

Ημερομηνία: 13-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ικανοποιείται, με μεγάλη καθυστέρηση, σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως ένα από τα βασικά αιτήματα του Συλλόγου και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τα τελευταία χρόνια, η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς του άρθρου 27 του Ν.4354/2015 στο μισθό των Δημοτικών Αστυνομικών που επέστρεψαν στους Δήμους και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

“Παρόλα αυτά, το αρμόδιο Υπουργείο άφησε εκτός της συγκεκριμένης ρύθμισης και ένα άλλο κλάδο εργαζομένων που υπέστη παρόμοιο διωγμό το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τους Σχολικούς Φύλακες” τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος και προσθέτει “Όπως οι Δημοτικοί Αστυνομικοί έτσι και οι Σχολικοί Φύλακες που επέστρεψαν στην υπηρεσία τους μετά την διαθεσιμότητα, πρέπει να τύχουν εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης. Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, δοθείσα την ευκαιρία συζήτησης του συγκεκριμένου σχεδίου Νόμου αυτές τις ημέρες στη Βουλή, να πράξει ανάλογα καταθέτοντας επιπλέον ρύθμιση και να προσθέσει τον κλάδο των Σχολικών Φυλάκων στην ανωτέρω τροπολογία για την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος τους εφόσον πρόκειται για όμοιες περιπτώσεις”.           

Self tests και για Σχολικούς Φύλακες και Καθαρίστριες

Εξάλλου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με ανακοίνωση της, καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να εντάξουν άμεσα τις Σχολικές Καθαρίστριες και τους Σχολικούς Φύλακες στον προγραμματισμό διενέργειας επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών self-test.

Οι Σχολικές Καθαρίστριες, με το άνοιγμα των σχολείων επιφορτίζονται για ακόμη μια φορά με την καθαριότητα των αιθουσών διδασκαλίας, των γραφείων των καθηγητών, των τουαλετών και του προαυλίου χώρου και αναλαμβάνουν τον σημαντικότερο ρόλο απέναντι στην προσπάθεια καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού στους μαθητές, στους καθηγητές και φυσικά στους γονείς και τις οικογένειές τους.

Καθώς και οι Σχολικοί Φύλακες, όπου βρίσκονται στα Σχολικά Συγκροτήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προφυλάσσοντας τα από φθορές και εξωγενείς παράγοντες και παραδίδοντας τα κάθε φορά στην εκπαιδευτική κοινότητα και στα παιδιά μας ασφαλή και λειτουργικά. Ενώ κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και ειδικά τώρα με τη πανδημία διασφαλίζουν τη μη επαφή των παιδιών με εξωσχολικά στοιχεία” επισημαίνει μεταξύ αλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος