FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Επιστολή για τον προληπτικό έλεγχο σε ΠΟΕ ΟΤΑ και Υπουργεία

Ημερομηνία: 03-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επιστολή στην ΠΟΕ ΟΤΑ και τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, απέστειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος, αναφορικά με την κατάργηση του Προληπτικού Ελέγχου, σημειώνοντας ότι βάσει ενημέρωσης που είχαν, θα προταθεί ως αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο η διάταξη του άρθρου 121 του Ν. 3604/2019 στην οποία ορίζεται ότι «Oι υπάλληλοι των Γενικών Δ/νσεων, Δ/νσεων και Τμημάτων των Οικονομικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, καθώς και οι υπάλληλοι που ασκούν καθήκοντα σχετικά με τις αρμοδιότητες των οικονομικών υπηρεσιών, κατά την άσκηση των καθηκόντων αυτών, δεν θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για δόλο ή βαριά αμέλεια κατά τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα».

Όπως αναφέρει ο κ. Γαρύφαλλος «η διάγνωση της αντισυνταγματικότητας από την Ολομέλεια θα οδηγήσει σε κατάργηση της ανωτέρω διάταξης με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εμπλεκόμενους συναδέλφους.

Η εκ νέου κατάργηση του προληπτικού ελέγχου από 01-08-2019 και η απαλλαγή των αιρετών από κάθε ευθύνη των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών των Ο.Τ.Α.  μεταφέρει όλες τις ευθύνες στους εργαζόμενους των οικονομικών υπηρεσιών αφού πρέπει να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά οι ελάχιστοι υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. γίνονται “έρμαιο”  των αιρετών και του κράτους

-το οποίο μεταφέρει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στους Δήμουςσύμφωνα με την αρχή της επικουρικότητας προς τον πολίτη χωρίς την ανάλογη στελέχωσή τους,

-φορτώνονται δυσανάλογες ευθύνες,

-θεωρούνται από τους αιρετούς ότι τους υπονομεύουν κατά την εκτέλεσητων καθηκόντων τους διότι εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία και νομολογία.

Τα ανωτέρω τεκμηριώνονται από την διαπίστωση ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στην  κινητικότητα  είναι υπάλληλοι των Δήμων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος