FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πύργου: Άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου

Ημερομηνία: 30-04-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”61240″ img_size=”full”][vc_column_text]Την άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση μέσα στις πασχαλινές διακοπές, ζητά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου. Όπως τονίζει, η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου τη στιγμή που τα σχολεία είναι κλειστά επί δύο μήνες λόγω της πανδημίας του ιού covid 19 και οι εκπαιδευτικοί, υπό αντίξοες συνθήκες, δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο και να στηρίξουν όλους τους μαθητές τους, είναι αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και εχθρική ενέργεια για τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

“Κι ενώ πρωταρχική στόχευση έπρεπε να είναι η ριζική αλλαγή του Π.Δ. 79/2017 του Γαβρόγλου, η θέσπιση ολοήμερου νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου σύμφωνα με τις θέσεις, τα οράματα και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Κλάδου, η επαναφορά του Υπεύθυνου Ολοήμερου, οι αλλαγές στις δομές στήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η στελέχωση των δομών αυτών με το απαραίτητο προσωπικό και η επιλογή νέων στελεχών, με νέο, επιστημονικά τεκμηριωμένο και αντικειμενικό νόμο επιλογής, στη διοικητική πυραμίδα της εκπαίδευσης, πολλές από τις προτεινόμενες στο νομοσχέδιο ρυθμίσεις είναι αντιεκπαιδευτικές και υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης (αύξηση αριθμού μαθητών ανά τάξη, συγχωνεύσεις και καταργήσεις τάξεων, αλλοίωση του χαρακτήρα της προσχολικής αγωγής, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, τιμωρία αναπληρωτών κ.λπ.).

Ο Σύλλογος, ομόφωνα, καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ να κατατεθεί τώρα το νομοσχέδιο, με τους εκπαιδευτικούς αφιερωμένους και προσηλωμένους στην εξ αποστάσεως στήριξη και εκπαίδευση των μαθητών/τριών, μακριά από το σχολικό τους περιβάλλον και χωρίς τη δυνατότητα πραγματοποίησης γενικών συνελεύσεων.

Εκείνο που θεωρούμε απολύτως αναγκαίο αυτή τη στιγμή είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου και,όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος με τον κλάδο των εκπαιδευτικών, προκειμένου από κοινού να καταλήξουμε σε ένα νομοθέτημα, που θα δίνει ουσιαστικές απαντήσεις σε όλα τα υπαρκτά προβλήματα της εκπαίδευσης.

Επιτέλους, θα πρέπει κάποτε να σταματήσει η πρακτική θεσμοθέτησης νόμων ερήμην εκείνων που καλούνται να τους εφαρμόσουν”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia