FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος η δημιουργία ΚΔΑΥ και Πράσινου Σημείου στον Πύργο

Ημερομηνία: 20-07-2021 | Συντάκτης:
-Θα υποβληθεί η σχετική πρόταση για χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ

Πρόταση για τη δημιουργία και διαμόρφωση Πράσινου Σημείου μαζί με Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) θα υποβάλει στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ ο δήμος Πύργου, προκειμένου να θέσει το εγχείρημα της ανακύκλωσης σε οργανωμένη βάση και να δρομολογήσει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση και τη γενικότερη διαχείριση των απορριμμάτων με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Στόχος του δήμου είναι να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές προκειμένου να αυξηθούν τα επίπεδα ανακύκλωσης και παράλληλα να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Δημοσιότητας, με στόχο τη λεπτομερή ενημέρωση του κοινού που θα συμμετέχει στις δράσεις διαλογής, την εξοικείωσή του με νέες έννοιες και πρακτικές, την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση για συμμετοχή.

Ο προϋπολογισμός της δράσης φτάνει περίπου το 1,5 εκατ. ευρώ και ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία του ΚΔΑΥ και του Πράσινου Σημείου στην περιοχή της Κεραίας, κοντά στον Βιολογικό Καθαρισμό.

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Κοτσώνης, στόχος είναι να οργανωθεί η ανακύκλωση σε στέρεες βάσεις και να αποκτήσει σημαντικό όφελος ο δήμος από τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ΚΔΑΥ μαζί με Πράσινο Σημείο για να αυξήσουμε το ποσοστό της ανακύκλωσης στον δήμο και να μπει το εγχείρημα σε οργανωμένη βάση. Με αυτή την υποδομή θα μειώσουμε σημαντικά τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων και κατ΄ έπέκταση και το κόστος του δήμου στη μεταφορά των απορριμμάτων», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος