FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Πλατιάνας

Ημερομηνία: 19-06-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”138031″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Ξεκινούν οι εργασίες του προγράμματος Leaderαπό την ΕΦΑ Ηλείας

[/vc_column_text][vc_column_text]Με στόχο την ανάδειξη και την ευκολότερη πρόβαση στο Αρχαίο Θέατρο Πλατιάνας ξεκινούν σταδιακά οι εργασίες που προβλέπονται από το πρόγραμμα Leader, στο οποίο έχει ενταχθεί η σχετική πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωνής, από την πλευρά της Εφορείας έχει κατατεθεί αίτημα προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την έγκριση διαμόρφωσης μονοπατιού, το οποίο θα καταστήσει ευκολότερη και ανετότερη την πρόβαση στον αρχαιολογικό χώρο.[/vc_column_text][vc_single_image image=”138032″ img_size=”full”][vc_column_text]Παράλληλα ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, θέλοντας να συμβάλει στη γρήγορη υλοποίηση του έργου, ξεκίνησε τις εργασίες καθαρισμού περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου και προς τον δρόμο που οδηγεί από την Πλατιάνα στο μνημείο.

Παρών στις εργασίες ήταν και ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος τόνισε πως εκτελούνται οι αναγκαίες εργασίες σε σημεία δικαιοδοσίας του δήμου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του έργου μεσω του LEADER.[/vc_column_text][vc_single_image image=”46704″ img_size=”full”][vc_column_text]Aξίζει να σημειωθεί ότι το αρχαίο θέατρο Πλατιάνας είναι το δεύτερο γνωστό αρχαίο θέατρο στην Ηλεία, μετά της Ήλιδας. Όπως έχει αναφέρει σε δηλώσεις της στο παρελθόν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερωφίλη-Ίρις Κόλια, πρόκειται για ένα αξιόλογο μνημείο που χρονολογείται στα τέλη του 4ου – 3ο αι. π.Χ. και το οποίο παρουσιάζει μια σημαντική κατασκευαστική ιδιαιτερότητα.

«Το προσκήνιό του έχει διαταχθεί μπροστά και σε επαφή με το τείχος, το κοίλο βλέπει προς τα βόρεια, ενώ τη λειτουργικότητα της σκηνής του θεάτρου προφανώς συμπληρώνει ο πύργος που βρίσκεται στο κέντρο της σκηνής και σε επαφή με αυτή, καθώς και οι εκατέρωθεν πτέρυγες του τείχους (όπως και στο θέατρο της Πλευρώνας)», ανέφερε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia