FOLLOW US: facebook twitter

Στους ρυθμούς του ντοκιμαντέρ η Αμαλιάδα – Εναρκτήρια εκδήλωση του Kids & Docs στο CineCinema

Ημερομηνία: 28-11-2021 | Συντάκτης:

Ξεκινούν τα ειδικά αφιερώματα

Στους ρυθμούς του ντοκιμαντέρ μπήκε και η Αμαλιάδα καθώς χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο CineCinema η εναρκτήρια εκδήλωση του Kids&Docs, στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου το Kids&Docs θα μας δώσει την ευκαιρία να «ταξιδέψουμε» και να προβληματιστούμε, να εξερευνήσουμε μια μεγάλη ποικιλία θεματικών με επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους και να γίνουμε μάρτυρες καθημερινών ιστοριών και συνηθειών που φωτίζουν τις πτυχές της πολύπλοκης παιδικής και νεανικής ηλικίας.

Στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα του 6ου Kids&Docs περιλαμβάνονται 29 αξιόλογες ταινίες, μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους, από 25 χώρες, παραγωγής 2020 και 2021. Οικογένεια, εκπαίδευση, μετανάστευση, φύση, φτώχεια, εφηβεία, ενηλικίωση, παραβατικότητα, απώλεια, αγώνας για επιβίωση και βέβαια πανδημία, είναι μερικά από τα θέματα τα οποία πραγματεύονται οι φετινές ταινίες τεκμηρίωσης.

Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες του κινηματογράφου θα βρεθούν και πάλι στην Αμαλιάδα για να παρακολουθήσουν τα ντοκιμαντέρ, τα οποία και θα αξιολογηθούν από Διεθνή Κριτική Επιτροπή και Κριτική Επιτροπή των Παιδιών.

Οι προβολές ξεκίνησαν με την ταινία το Wolfwalkers των Tomm Moore &RossStewart – μια ταινία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων με Ιρλανδικό χρώμα, που αποτελεί ωδή στο περιβάλλον και τα πλάσματά του, όπως και στη φιλία- και συνεχίστηκαν με τα ντοκιμαντέρ «Μια νιότη», του GiorgioBosisio από την Ιταλία και «Απ’ την άγρια θάλασσα», της RobinPetré από την Δανία ενώ στην εναρκτήρια τελετή προβλήθηκε το «Για το καλό σου», της RonjaHemm που έρχεται από την Γερμανία.

Απολαμβάνουμε τις ταινίες με ασφάλεια!

Για την είσοδο στο CineCinema όπως και σε όλες τις αίθουσες που προβάλλονται ταινίες του Φεστιβάλ–όπου θα πρέπει να βρίσκεστε τουλάχιστον 20’ πριν την έναρξη-απαιτείται η έκδοση μηδενικού ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η είσοδος επιτρέπεται σε όσους φέρουν ισχύον πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Εναλλακτικά, ανήλικοι έως 17 ετών μπορούν να εισέλθουν στον κινηματογράφο με αρνητικό rapidtest (όχι παλαιότερο των 48 ωρών) ή με αρνητικό PCR-test (όχι παλαιότερο των 72 ωρών).Όλα τα πιστοποιητικά ελέγχονται μέσω των QR code κατά την είσοδο ενώ η χρήση χειρουργικής μάσκας εντός της αίθουσας είναι υποχρεωτική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος