FOLLOW US: facebook twitter

Στους Παιδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες τα Δημοτικά Σχολεία Αρχ. Ολυμπίας, Πανόπουλου, Πελοπίου και Πλατάνου

Ημερομηνία: 11-03-2024 | Συντάκτης:

Στο Στάδιο των Κρεστένων βρέθηκαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων Πανόπουλου, Πελοπίου, Πλατάνου και Αρχαίας Ολυμπίας για την ημιτελική φάση των Παιδικών Ολυμπιακών Αγώνων.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να καλλιεργήσει το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και την ευγενή άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών, αναδεικνύοντας τα αθλητικά και ολυμπιακά ιδεώδη. Μέσω της βιωματικής μάθησης κατανοούν σε βάθος το νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως το είχαν οραματιστεί οι Αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι προετοιμάζονταν στα Γυμνάσια (γυμναστήρια) για να συμμετάσχουν ως εκπρόσωποι της πόλης-κράτους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση της εποχής, τους Πανελλήνιους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η δόξα και η τιμή του Ολυμπιονίκη τον συνόδευε σε όλη του τη ζωή και οι τιμές που απολάμβανε από την πόλη του ήταν μεγάλες.

Οι αγώνες διεξήχθησαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στο Στάδιο της Κρέστενας. Ξεκίνησαν στις 9:00 το πρωί και τελείωσαν στις 12:30. Οι μαθητές αγωνίστηκαν στο τρέξιμο 60 μέτρα, στο τρέξιμο 800 μέτρα, στο άλμα εις μήκος (χωρίς φορά), στη σφαίρα και στο μπαλάκι.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και φωτογραφίες από τους Αγώνες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος